Saturday, July 28, 2012

rindu giler

ASSALAMUALAIKUM~

faizul...aku nk kau dtg sni skg jgk.....!!!!!aku rndu kau la budak masam.....!!!!aku nk jmpe kau.....!!!seriously rndu....!!!
cpt la dtg sni plizzz....aku rndu sgt nk jejln ngn kau,,nk g mkn ngn kau...nk pukol kau...nk mrh kau....dh lme x buat smua bnde tuh kt kau...crik la mse utk dtg puncak alam...nnt bleh g hangout sesme...
aku x peduli dh owg nk ckp ape...yg aku tau aku rndu kau sesgt skg nie...!





Monday, July 23, 2012

budak masam demam

ASSALAMUALAIKUM~

ari nie juz nk update pasal si FH nie,,,kesian die dmm,,tp dmm2 pown still degil,,,suh tdow awl x mau,suh p klinik esk x mau,suh amik MC esk x mau,suh mkn nsi skit pown x mau,,,,ape yg awk mau??penampaq??

sye nie risaukn awk tp awk wat degil mcm tuh,,,klau awk duk dkt sni bleh la sye bgi kn ubt,,mslh skg awk tuh duk jaoh,,nk bgi ubt mcm mne,,,nk pos??

kdg2 ske jgk tgk awk sakit sbb awk jdi manja lau sakit,,,sye ske mcm tuh,,,hiishhh,x baek la doa awk sakit slalu kan??sowi,,,gurau aje,,,

awk2,,,,jge la kesihatan elok2,,,sye btol2 x nk awk x sht,,nnt sye risau,,,klau la awk ade dekat dgn sye bleh la sye heret p klinik,,,mslh skg nie awk duk jaoh sesgt,,,


semoga awk cpt sembuh,,sye risau lau awk x sht,,,=(

Friday, July 20, 2012

puasa dtg lgi~

ASSALAMUALAIKUM~

hri nie dh 20/7...esk dh 21/8 bersamaan 1 Ramadhan...sedih Ramadhan thn nie,,,aku x dpt nk smbut kedtgan bulan mulia nie dgn family tersyg,,,

aku ingt kn dpt blik tp tket smua sold out,myb sbb esk hri sabtu,,,so smua owg pown nk blik,,,

aku pling sedih ble ckp dgn mak aku dlm fon,,,mak angh mtk maaf,,,bkn x nk blik tp x dpt balik,,lgi sedih ble mak aku ckp,"x pe la,nnt mak ajak abah dtg sne jenguk angah,,,baek nyer mak aku,syg btol kat anak die",,

aku btol2 dh rndu sgt ngn family aku,,,klau la aku bleh blik jgk kan,,,hurm,,,esk nmpk nyer bebuke ngn kwn2 jela,,,nsib ade jgk peneman,,,klau x lgi bertmbh sedih la aku,,,

lastly nk ucapkn slmt menyambut bulan ramadhan too smua owg especially my family,my FH a.k.a mohd faizul n kwn2 tersyg...hopefully smua akan diberkati,insyaAllah
...amin~


puasa jgn x puasa ye~~

Sunday, July 15, 2012

hujan

ASSALAMUALAIKUM~~

hri nie aku p tasik bgi ikan mkn sesowg,,,kebetulan ari nie dak2 nursing ade wat explorace kt situ so x la aku bosan kan~~

aku blik sowg2 td,tetbe teringt 1 kngn ngn owg gler,,,teringt mse mndi hujan sme2,,,mse tuh pkai bju nurse,,memalukan btol,,,beria owg gler tuh ajak aku,aku plak dh mmg pantang lau bab hujan,,ape lgi on je la kn,,

kiteowg dh prepare smua,,letak brg2 dlm plastik,,yg paling aku ingt tiap kli ade ribut ngn kilat kau msti akn pggil nme aku suh jln jaoh drp pokok,,,bkn bnde yg kau suh buat tuh kelakar tp cara kau ckp tuh yg kelakar gler,,,hahahaha,,,

pas tuh ingt x ade dak pompuan nk tumpang kn kite???kite dah basah kuyup lgi nk bgi tumpang kn??mmg basah la kete die lau kite naek,,,tp kau gatal jgk,,,kau ckp lau naek msti bleh mtk no tepon dak pompuan tuh kn??gatal..!

jln pnyer jln ingt kn smua dak prktikal kt hospital laen dh blik dah,,,rupe2 nyer ade lgi 1 bas,,,time tuh paling2 memalukan,,,smua dak2 nie tgk,,,x tau nk pandang mne mse tuh,,.pkcik bas beria suh naek,tp lau kite naek mmg kene bahan la ngn dak2 tuh,,haha

dlm bnyk2 kngn kite yg nie paling best,,,terbaek,,,tp syg nyer kngn nie x dek gmbr,,,so kite kene la save kngn nie dlm mind kite je,,,hope kau x lpe~

sbnr nyer mse aku jln sowg2 tuh aku rndu gler kt kau,,air mata nk menitis tp aku tahan,,aku terpkir lau kau ade msti kau teman aku,x dek la aku jln sowg2,,


aku rndu faizul keling aku,,,ble bleh jmpe kau lgi??? ='(

Friday, July 13, 2012

surat nasihat dari aku


utk faizul tersyg,,,,


"faizul,,,kau kene kuat tau,,,kau kene tahan kt tmpt bru,,,kau jgn la mudah putus ase,,,kau x ingt ke jnji kte??kau jnji ngn aku nk dptkn 3 pointer,,kau jnji kau akn tahan selgi aku slalu ngn kau,,,x kan lpe???faizul,,,dlu mse nk pegi kau pnh ckp kat aku suh blaja elok2,tp knp skg kau plak yg nk wat hal??aku mtk maaf klau aku terlalu memaksa kau tp aku x nk kau amik kptsan yg slah lgi,,,klau btol2 kau x bleh adapt kau kene bgtau family kau,,bncang ngn dieowg elok2,,,jgn amik kptsan melulu,,,nnt kau jgk yg menyesal,,,"
faizul,aku tau kau kuat,aku tau kau bleh,,smua nyer bergantung kpd hti kau je,,,lau kau rse bleh msti bleh,,,
ingt x plan kau,,kau akan hbskn stdy dlm mse 3 thn,keje dlu 4 thn n then myb nk smbung kn??x kn nk biar impian kau mcm tuh je??tlg la wake up cpt,,aku tau aku bnyk menyibuk dlm hal kau sejak kebelakangnan nie tp aku buat smua nie sbb aku x nk kwn aku menyesal nnt,aku nk lau aku berjye kwn aku pown msti berjye,,,lau kau nk mtk tlg ape2 ngn aku ckp jela,,aku x kisah,,slgi aku mmpu insyaAllah aku tlg...kau tau kan aku syg kau sgt2,,,jgn la wat mnde yg sepatot nyer kau buat yer"


drp kwn yg syg kau,,,,

Tuesday, July 10, 2012

3 janji

ASSALAMUALAIKUM~~

hri nie tetbe rse nk update blog nie,myb sbb tgh hppy kot,,,
aku juz nk update pasal jnji someone tuh je,,,

1)die jnji die nk berhnti hisap rokok,,,
insyaAllah kau bleh sbb kt sne x dek rokok kn??kau pown bkn nyer penghisap rokok tegar,so lau kau berusaha msti bleh,,,chaiyok2~~


2)die jnji x nk wat hal kt tmpt bru,,,
aku tgk kau dh mkin bgos skg,,,bgn awl,tdow awl,,,ske la mcm nie,,,bru la kau x lwt p klas,,,kau kene ingt jgn sesekli pown pk nk ponteng klas,,lau ponteng tnpa sebab aku belasah kau nnt~~


3)die jnji nk dptkn 3 pointer utk 1st sem kt sne,,,
aku doakan kau berjye,,,kau msti bleh,,,kau bkn nyer x pndai tp penyakit M je lebih tp ble dh duk sne ase nyer msti dh displin skit so bleh la cbe dptkn 3 pointer ye,,,lau x dpt kene hukum kn??so wat btol2~~



hurm,,,aku pown tau aku ade jnji ngn kau,,,so kite sme2 tunaikan jnji kite ye,,,hopefully smua akan tertunai,,,insyaAllah,,,amin~~


Thursday, July 5, 2012

Alhamdulillah~

ASSALAMUALAIKUM~~

 hri nie nk update to says Alhamdulillah,,
,
-terima kasih Allah sbb beri kami peluang nie~

-terima kasih Allah sbb kami msih bernafas hri ni~

-terima kaish Allah sbb kami ade ibu bapa yg memahami~

-terima kasih Allah sbb kami di beri nikmat kesihatan slme ini~