Saturday, June 30, 2012

kenangan kite

ASSALAMUALAIKUM~~

juz nk update psal kngn dlu~~


faizul,ingt x nie ble?bpe hri bln??mse nie kau,aku,killa,bella n killa p jejln kt tngki,tp tetbe hujan,,kau dh la x sht sgt mse tuh,aku bgi payung kau x nk pkai,,,


yg nie ingt x kite slalu p melepak maen bdmntn ptg2,mse nie 4.3.12,,kau gedik2 plak wat aksi lompat ptg tuh,,mse nie ade daus,kau,bard,sya paah n aku..


yg nie mse KI,,,rmai2 p tndas lpas tuh duk melepak kt luar,bergmbr,,,hahaha


yg nie mse kite posting kt wat postnatal,,kau kn ske sgt mndi kn baby,,,tuh baby kau,siap senyum ag~


yg nie time kite stdy sesme mse nk dkt final exam,owg laen stdy kite bergmbr~~


hahaha,yg nie lawak,,,kite kuar 4 owg,kau ,aku,hanim n bard p berbuke puase kt setia alam,berjln kaki dri tesco smpi ke sne,,pnt gler,,,dh siap berbke kau blnje aiskim,,,time kasih~~


nie lpas kite hbs bgi ikan mkn,kowg buli aku amik gmbr kowg,,,pnt aku~~huh


n yg nie mse diner,kau sombong gler mlm tuh,bnci aku,tgk tuh amik gmbr ngn aku pown x ikhlas lngsg~~

nie smua kngn kite,jgn pnh lpe tau~~







Monday, June 25, 2012

terkilan

ASSALAMUALAIKUM~~

 dh 2 hri faizul blik kg die,,,sunyi weh,skg kteowg dh x p bgi mkn ikan ptg2,,,aku plak dh x dek owg nk tumbuk2 selain drp bard~~
sblm faizul naek bas ingtkn dpt la jmpe tp x smpt,,,kteowg lmbt,bas die dah jln...nk ckp x sedih tipu la kn tp sebnrnyer aku lbh kpd terkilan...bygkn la sehri hri tuh aku x jmpe die lngsg,,,,die tuh ngade2,,aku ajak webcam x nk,ape pown x nk...tp x pe la,,mungkin ade hikmah kot,,,,
aku sentiase ckp pd diri x pe,lau ade jdoh,nnt msti kiteowg jmpe lgi,,,ape yg pnting slalu doakan die n jgn pnh bgi die rse yg kwn2 jaoh drp die,,,
aku dh jnji aku x kn sedih2 lgi,aku nk blaja btol2 mcm die pesan kt aku,die suh aku dptkn 3 pointer utk sem nie,,aku x dpt nk jnji tp aku akan cbe,insyaAllah,,,kau pown kene jnji kau kt sne kene blaja elok2,ingt pesan2 aku tau,,,aku seronok sgt kwn ngn kau,smua kngn kite,,,mndi hujan sesame,kuar jejalan,pegi tasik,mse prktikal,smua nyer aku x kn pnh lpekn,,,
kau tau x aku msih berhrp bnde yg ke-5 yg kau ckp jdi kenyataan,tp bkn  ltk hrpn sepenuhnyer la kn sbb tu ketentuan Allah~~


rndu kau sgt2,,,,,hrp kau rndu aku jgk tau~~

Friday, June 22, 2012

benci kau!!

ASSALAMUALAIKUM~~

weh faizul,aku bnci sgt kt ngn kau mlm nie,mlm esk kau dh nk blik tp kau still lyn aku mcm nie,,,


aku bnci kau sgt2,aku juz nk hbskn mse ngn kau,bkn nyer jaoh pown angsana tuh ngn blok kau,tp knp ssh sgt kau nk turun,,,

aku dah siap2 nk turun dh td,tbe2 kau ckp kt aku x pyh la turun,esk2 la,,,esk kau tuh aku ase x kn pnh dpt dah peluang nk hang out sme2 dah,,,


aku tau la aku nie x phm bhse tp bleh x kau jgn nk mrh aku mcm tuh?aku x ske owg mrh aku,sbb tuh mkm nie aku bnci kau!

aku mtk maaf sbb pkse2 kau,aku x dek niat pown cme aku x nk aku menyesal lpas kau pegi,,,lpas kau pegi msti aku snyi,,,,

faizul,aku nk sgt spend mse ngn kau sementara kau still ade kat sini,,,lau kau dah pegi nnt msti ssh dh nk jmpe kau,nk cntct kau,,kau msti bz gler,skg pown kau ssh nk msg aku,nnt lgi la~

Thursday, June 21, 2012

pesan utk kwn aku

ASSALAMUALAIKUM~~

nie pesan aku kt kau,,,,kau kene ingt smua bnde nie smpi ble2~~

1.kau kene jnji jgn pnh ponteng klas,,

2.kau kene jnji jgn dtg klas lmbt tau,lau nk mtk tlg aku kejutkn ckp je,,,

3.kau kene jnji kene blaja elok2,jgn fail ape2 paper pown,aku x nk tau kau ade fail,,

4,kau kene jnji pointer kau kene tggi dri aku,,,

5.kau kene jnji kau kene slalu ingt kt aku,jgn dh jmpe kwn bru kau lpe kwn lme,,,

6.kau kene jge diri elok2,aku x dek kt sne nk bgi kau myk lau kau sakit,,,

7.kau jgn tdow dlm klas ek,jgn maen2,,

8.klau ade peluang kau p la derma drh lgi,aku dah x dpt nk tmn kn lau kau nk derma drh,,,

9.klau ade peluang nnt kau tunaikan la bnde yg no 5 yg kau ckp smlm,hopefully la,,,haha

10.jgn tdow lmbt,nnt kau ssh sgt nk bgn pgi,,

11.klau x sht trus p klinik tau,jgn tgguh2,nnt melarat,,

12.nnt lau ade mse kau kene dtg sni,lau x nnt aku tacing,,,

13.kau jge smua brg yg aku bgi kt kau tuh elok2 tau,jam tuh lau dh x dek btri pown kene pkai jgk,,=P

14.frame yg aku buat tuh klau bleh bwk p sne,nnt lau kau rndu kteowg kt snie kau bleh tgk gmbr tuh,,

15.lau kau ade ape2 mslh kau bgtau je aku,cter je kt aku,jgn pndm sowg2 tau,nnt kau jgk yg sakit,,

16.aku nk kau tau yg aku x kn pnh lpekan kau,MR.bean jdi pengganti kau,n aku syg kau sgt2 as a friend,,


Wednesday, June 20, 2012

pantun si laila utk si faizul

ASSALAMUALAIKUM~~

nie nk post pantun2 yg aku wat mse dlm klas emergency td utk si faizul keling,,,enth knp ape yg aku blaja aku pown x tau faizul,,,huhu

pergi berjln dipantai morib~
berjln dgn awek lme~
aku ade kwn karib~
mohd faizul diberi nme~

keluar bershoping enth ke mana~
die kata ke pekan kuala~
kulit nyer putih tp x mcm cina~
dah la comel,hensem la pula~

meon dpt surat twrn~
dpt twrn pergi berkelah~
faizul nie mmg kuat kesbran~
tiap kli aku mrh,die yg beralah~

bard pandai cara mengajuk~
nnt suruh la dia tunjuk~
laila ini kuat merajuk~
tp jgn hrp la si faizul nk pujuk

mlm2 mkn maggi~
masak dlm periuk mini~
skg faizul dah nk pergi~
pergi tggalkn kwn dia nie~

hari nie ijat kene denda~
sbb lmbt msuk kelas seni~
laila nk mntk dgn faizul 1 bnde je~
bleh x trus stay kt sni??

blik kg mndi kt perigi~
lpe plak nk bwk tuala~
klau nk pergi jgk aku bgi~
jnji jgn lpe dak laila~

buah-buahan aku ske mkn~
terutama sekli buah salak~
slmt tinggal aku ucapkan~
smoga berjaya di sana kelak~

kepada Allah aku berdoa~
kerana Dia mmpu mkbulkannye~
tiap hri aku berdoa~
pershbtan kite kekal slmenye~


nie kau kene ingt tau,,aku x kn pnh lpe kwn aku yg nme die MOHD FAIZUL



banjir time~~

ASSALAMUALAIKUM~~

lgi bpe hri je kau nk blik,,,,weh serius aku x bleh tahan dh skg nie,,,,bnjir kot bilik aku mlm nie,,,kwn2 laen slalu tnye aku x sdih ke kau nk g,,??aku slalu ckp aku x sdih,tp dlm hti aku Allah je tau,,,
knp mse sem 5 bru kau nk dpt p sne??knp bkn mse aku blom knl kau??aku tau aku x ptot persoalkan smua nie sbb smua nie tkdir Allah,,,msti ade hikmah smua nie,,,
aku pk nnt lau aku rndu kau mcm mne??lau kau lpe aku mcm mne???aku nk je halang kau jgn pegi tp mcm la bleh,,,,ble aku tnye kau ble blik kg,kau ckp x tau,,,ble aku tnye kau ble nk bli tket kau ckp x tau,,,lau mcm tuh jgn la blik,,,,
kau tau x bgi aku kau kwn aku yg paling baek,aku selesa ngn kau,,,,kau ckp myb nnt aku akan jmpe kwn lgi baek drp kau tp aku x rse mcm tuh,,
tiap kli aku wat slh kau slalu maafkn,,jrg skli kau amik hti ngn kata2 aku,,,aku slalu mrh2 kau ble aku bad mood tp ble kau bad mood kau akan cbe elakkan diri dri aku sbb kau x nk smpi termarah kat aku,,,
aku x kn pnh lpe smua bnde psal kau,ape yg kau dh buat utk aku,n 4 the MR.BEAN aku jnji aku akan jge elok2,,,

Saturday, June 16, 2012

slmt tinggal kwn... ='(

ASSALAMUALAIKUM~~

semalaman aku menangis,air mata aku x berhnti2 menitis...
faizul,,,kau nk tau x sbnryer slme nie aku hrp sgt kau x dpt pegi sne....jht kn aku??maaf la,,aku bkn sje tp aku x nk kau pegi je...tp at last kau dpt jgk kn....
maafkan aku klau slme nie aku slalu skitkn hti kau..aku bkn sengaja,,,aku x nk kite terlalu rpt sbb nyer aku x nk sedih ble kau nk pegi,,,,tp smua yg aku wat x mnjdi lngsg,,,aku still sedih sgt2 sbb kau nk p,,,
wlaupown kte knl x lme tp aku dh selesa ngn kau,,kau yg slalu bgi smgt kt aku ble aku sedih,kau slalu buat aku gelak ble aku nk mrh...
faizul,aku x kuat lngsg nk tgk kau pegi...aku x nk kau pegi....tp klau dh masaa dpn kau kt sne nk wat mcm mne kn?kau kene g jgk..lgipown family kau kn nk kau p sne~~


skg aku terpkse ucpkn slmt tggl jgk pd kau,aku hrp sgt pershbtn kte x kn putus...aku hrp sgt kau x kn lpe kn aku....nnt msti aku rndu kau sgt2,,,

Thursday, June 14, 2012

terasa

ASSALAMUALAIKUM~

skg nie aku ngh skit hti,,,terasa sgt ngn sikap kau,x tau knp,,,

"kdg2 aku rse aku nk mrh kau lme2 tp aku x bleh,x smpi hti"

"kdg2 aku hrp ble aku kol,kau x angkt kau akn kol aku blik tp jrg sekli hrpn aku tuh jdi nyata,kau wat x tau je kdg2,mcm x dek owg kol"

"kdg2 kau wat aku mcm x wjud,klau kau dh tau x selesa ngn aku npe x ckp?npe tiap kli lau aku nk bla dri hdup kau kau msti dtg?aku x phm"

"kdg2 aku hrp sgt kau luangkan mse skit ngn aku as a friend tp aku tau 2 x kn jdinye"

"kdg2 aku ase nk crik kwn laen yg lgi memahami aku tp aku tau aku x kn jmpe owg mcm 2 sbb kwn aku yg terbaek skg nie kau je"

"kdg aku ase kte x ptot rpt tp aku tau nie smua ketentuan Allah dan smua nyer msti ade hkmah"

"kdg2 aku hrp sgt 1 hri nnt kau akan hargai aku sbgai kwn kau tp aku tau 2 ssh utk kau"

"kdg2 aku rse aku x pnh layak jdi kwn kau,aku slalu serabot kn kau,tp utk putuskn hbgn kwn kte aku x smpi hti"

"kdg2 aku terfikir,smpi ble aku nk mcm nie,slalu mkn hti,slalu terasa ngn kau"

"kdg2 aku terfikir mungkin 1 hri nnt kau akn pergi jaoh drp kwn kau nie tp aku x tau nnt mcm mne aku nk hadapi mnde tuh"



Wednesday, June 13, 2012

khas utk kau

ASSALAMUALAIKUM~

hri nie aku juz nk luahkn perasaan aku kt blog nie sbb aku slalu terfikirkn bnde nie stiap kli aku nk tdow,kdg2 smpi x bleh tdow...hurm~~

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt msti x dek owg nk crik gdoh ngn aku"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt msti x dek owg yg nk mrh2 aku"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt msti x dek owg utk aku kejut kn tiap pgi"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt sape nk teman aku p maen hujan"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt sape nk nyanyi kn lgu utk aku"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt sape aku nk cntct lau aku ade mslh"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt sape nk bgi smgt kt aku"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt msti kau lpekan aku"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt msti kau dh jrg nk cntct aku"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt msti kau dpt kwn lgi baek drp aku"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt aku msti rndu sgt2 kt kau"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt ble lgi kte bleh jmpe"

"aku slalu pk,klau kau pergi nnt mungkin kte x kn jmpe smpi ble2 dh"

klau bleh aku x nk kau pergi,aku x nk kau tggalkan kwn2 kau tp aku tau klau kau x tggalkan kwn2 kau nnt kwn2 akan tggalkan kau..aku tau aku x bleh nk halang kau utk buat ape2,itu hak kau cme aku mtk sgt2 kau jgn lpekn kwn2 kau,jgn lpekn aku..klau kau pergi kau kene wat elok2 kt sne,sbb kau kene berjye jgk...



Tuesday, June 12, 2012

serba salah

ASSALAMUALAIKUM~


kli nie juz nk bgtau yg aku rse serba slh ngn kau,,,maaf sgt2,,,aku x tau akn jdi mcm nie,,,seriously aku berslh sgt dgn kau sepnjg kte knl nie...



maaf sgt2.... ='(

Sunday, June 10, 2012

insyaAllah

ASSALAMUALAIKUM~

 juz nk bgtau kt sni yg aku sentiasa doakan yg terbaek utk kau wlau ape pown kptsn yg kau buat,wlau kt mne pown kau pegi,hope kau alwayz hepi~


"ya Allah,Engkau permudahkan lah hdup nya wlau di mne pown dia berada,Engkau lindungi lah dia sepnjg hdup nya,dan Engkau bantu lah dia utk berjya dlm hdup nya..hnya kpd Engkau aku memohon dan hnya Engkau yg dpt memakbulkan nya..Amin"