Friday, April 27, 2012

semkin hri semkin syg~

ASSALAMUALAIKUM~

dh lme gler aku x post entry,,hri nie aku juz nk post yg smkin lme aku smkin syg~~
syg pd siapa?dekat ape??biar la rhsia....



ape perasaan sbnr nie???adoiyai~~



tp yg aku psti aku mmg rndu sgt3~~~

hurm,,,tuh jela nk ckp,,aku hrp kau pownm rndu aku~
MISS u so much dear~

ASSALAMUALAIKUM~

Friday, April 13, 2012

air mata menitis lgi~~

ASSALAMUALAIKUM~

hurm,aku paling x ske ble aku dh lme duduk ngn kwn2 tetbe aku kene berpisah,,,bkn bermksud aku x ske blik kg tp aku x tau knp,,,aku akn sedih gler lau nk cti sem,,,,nie pown air mata aku dh menitis,,bru cti 2 bln kot,,,lau dh hbs stdy nnt x tau la mcm mne~~

sye syg kwn2 sye~~ ='(

tp kn,,,,,,,
ble aku dh blik umh then aku kene blik kolej semula aku akn sedih plak nk tggal kan family aku,,,sedih sgt2,,,

sye syg family sye jgk~~huhuhuhu

myb nie la lumrah manusia,,mudah syg kn seseowg then ble nk berpisah menangis je la keje nyer,,,cnth nyer mcm aku,,,huhuhu,,,ok la,,,nie jela yg aku nk merapu,,,

ASSALAMUALAIKUM~

Wednesday, April 11, 2012

sLmT pEgI kE sArAwAk~~

ASSALAMUALAIKUM~
skg tgh bad mood tp aku still wat pntun2 nie utk keling yg nk p sarawak utk intersesi~~
hope kowg jge diri elok2 kt sne yer~~

nk g p.pinang naek feri~
tggu feri msti la kt jeti~
kt tmpt owg pndai2 la bwk diri~
moga hdup kt sne akn diberkati~

pkul keling dgn besi~
x ckup besi gne kayu lgi~
pergi sarawak utk intersesi~
hrp lpas nie x repeat lgi~

bgn pgi gosok gigi~
gosok gigi dgn kyu sugi~
pergi kelas awl pgi~
jgn smpi aku tau kau ponteng lgi~

dekat sungai ade titi~
lalu titi kene steady~
duduk sne jgn pk nk cti~
kene slalu pk pasal study~

majlis perpisahan buat barbeku~
aym dipanggang dgn madu~
jgn lupe msg aku~
nnt takot keling rindu~

hurm,,,nie je la yg aku smpt nk pk,,,to adik keling,kau duk sne blaja elok2 yer,,,jgn ponteng klas,jgn lewat,,,hope kau pass~~

ASSALAMUALAIKUM~

Thursday, April 5, 2012

pantun utk si dia

ASSALAMUALAIKUM~

tetbe mlm nie aku rjin nk wat pntun,,pntun utk sape???of course la utk MR.RIGHT aku,,,,hahahaha,,,cbe la bce,tp rse mcm kelakar je~~

berjln-jln di kwsn taman~
berjln dgn anak pak kama~
wahai dikau si jejaka idaman~
bila kah dikau akan menjelma~

sedap sgguh popia sira~
popia siara letak dlm peti~
rupa & paras aku x kira~
aslkan elok budi pekerti~

duduk diam x terkata~
kena mrh dgn kak suraya~
aku x hrp kau berharta~
cume hrp kau berkerjaya~

tanam pokok gune baja~
bli baja kualiti pertama~
perangai aku nie jenis bersahaja~
aku hrp kau dpt terima~

sye suka mkn bihun~
x bihun,mee kuning pown jadi~
umur ku bru 20 tahun~
hrp 4 tahun lgi jodoh menjadi~

#insyaAllah,,,aku juz merancang tpi Allah yg menentukan~


ASSALAMUALAIKUM~

ade ape bln 4???

ASSALAMUALAIKUM~
hyep,,,sejak akhir2 nie rjin plak aku nk melalut dlm blog nie,,,hahahaha,,,biase la,kebosanan prktikal kan,,,ari nie aku nk cter psal bln 4~
kite dh msok bln 4 dh skg nie kn??dh 5/4/2012 dh pown,,..ok,skg msti kowg nk tau ade ape psal bln 4 nie yg special utk aku kn??

  • 1st-ade 3 bzday hamba Allah yg aku ingt utk bln 4 nie,,,17/4,20/4 n 22/4,smua owg2 yg istimewa dlm kehdupan aku,,aku akan make sure aku wish smua bzday dieowg tepat pkol 12 tgh mlm,,,insyaAllah~

  • 2nd-aku akan stat cti pd 14/4 nie,,,yg best  nyer family aku dtg amik,,,bkn stkat mak ngn abah tp smua termasok sepupu2 aku,,,mcm nk wat rombongan la plak~

  • 3rd-bln 4 nie adik keling aku nk p sarawak utk amik 2 subjek utk intersesi,,aku hrp mudah-mudahan smua nyer ok,hrp die blaja elok2 kt sne n pass la kan,,,hrp jgk die dpt jmpe jodoh kt sne (biau kau duk sne,x pyh blik snie dh),,,hahahahaha~

  • 4th-mse cti nie kami dak2 skola menengah nk wat reunion,,,dpt la jmpe kengkawan lme,,,dpt date (konon la kan),lgi 1,mse reunion nie ade kegkawan aku yg nk blnje aku,,,sape ye??msti la KAMARUL ngn HANI,,,,tp enth la btol ke tidak~~

  • 5th-aku bleh hbs kn sepnjg bln 4 kt umh dgn mengembangkn bdn aku,,,hahaha,,aku bleh masak mcm2 kt umh,tp bkn lauk2 utk nsi la,,juz kuih2,kek,biskut,,,, 

  • 6th-ABG MAN GHANU ckp nk ajak aku kuar p date tp mcm segan n mlas sbb aku x brp knl die,,,x berani la plak~

  • 7th-bln 4 jgk ade dak2 yg kate result final kiteowg kuar,,,27/4 kottttt,,,,,aku hrp smua nyer ok,,,x dek ape2 paper yg aku kene repeat,,amin~

  • 8th-haaaaa,yg last,nsib x terlpe,,,,bln 4 nie akan ade hadiah yg akn di terbang kn ke negeri bumi kenyalang,,,so sape2 yg kt sne tggu la ye,,lau ade rezeki dpt la hadiah aku tuh,,,

hurmmm,,nie je la kot aktiviti yg aku ade sepnjg bln 4 nie,,,x sure la best ke x,,,tp hrp nyer best la,,,amin,,,n for adik keling,wat elok2 kt sne,caiyok2,,,kau bleh buat,,,,,kowg tlg la doakan utk adik keling aku nie skli ye,,, =)

ASSALAMUALAIKUM~

Tuesday, April 3, 2012

Mak,abah,,angah nk kawen~~

ASSALAMUALAIKUM~~
hurm ari nie aku x tau nk update entry pasal ape tp aku nk jgk update wlaupown x dek idea,,,oleh sbb itu,aku decide nk cerite pasal perasaan aku skg (poyo je ayt)~
nk tau x ape aku rse skg??aku rse nk kawen,,,hahahaha,,,bangang kn???tp tuh la perasaan aku (gatal gler seyh),,tp nk kawen pown kene ade calon jgk,mslh skg nie aku blom jmpe MR.Right aku,enth ble la Allah nk temukn aku ngn MR.Right aku tuh~
ape yg mendorong aku tetbe dtg perasaan nk kawen nie??

  • sbb aku dh penah posting kt ward postnatal,dh tgk baby,aku ske sgt maen ngn baby,so aku nk cpt2 kawen,bleh dpt baby sendiri~
  • sbb aku ske jgk la bce novel yg sweet2 nie,so nnt ble dh kawen bleh la nk sweet2 mcm tuh ngn suami aku,,x dek la owg nk sakit hti tgk kn~
  • sbb dh rmai kwn2 aku yg dh kawen,so aku pown nk la jgk kawen kn,,,mne aci dieorg je yg kawen~hahaha
  • sbb tuh dh mmg lumrah manusia,,sape yg x nk kawen kn??lau x ade yg x nk kawen tuh mmg x tau la aku nk ckp ape~~


kawen mse blaja bleh kn???kawen gantung @ kawen khitbah,,msti kowg pnh dgr kn??msti sweet lau kawen mse blaja kn??bru la ade smgt skit nk blaja especially lau suami kite tuh stdy 1 tmpt ngn kite kn??lgi sweet,,,hahahaha


nie konon kad kawen aku la kan,,,berangan lebih~~hahahaha


hurmmmm,,aku hrp sgt2 jodoh aku dtg cpt sbb aku BETUL2 NK KAWEN DAH~~amin,,,kowg tlg la doakan aku skli ye,,,nnt lau jodoh aku dh dtg insyaAllah aku akan jmput kowg smua~~ =)
nie jela kot aku nk melalut mlm nie,,,haha
ASSALAMUALAIKUM~