Thursday, March 29, 2012

time kasih awk2 smua~~

assalamualaikum~~
huh,ari nie aku syukur sgt3 sbb akhir nyer dh lepas beban kt kepala aku,,,beban ape??OSCE la~~
OSCE tuh ape??exam prktikal utk dak2 nurse la,,adoiyai,,,wlaupown x brp nk sure lulus or x tp insyaAllah dgn bntuan Allah smua nyer bleh,,,
hri nie aku dpt wat OSCE nie dgn confident la jgk tp ade 1 mnde je yg kacau,,pen n paper aku x dpt nk wat sbb aku x ingt lngsg mcm mne nk kire bnde alah tuh,tp x pe la,,,skg tawakal je sbb aku dh berusaha sebaek mungkin~~
sbnr nyer aku update blog nie sbb nk ucapkn time ksih kt owg2 yg dah bnyk tlg aku~~

1st skli thnkz kt adik keling sbb always bgi smgt kt akak keling kau nie wlaupown kekadang aku rse aku bnyk ssh kan kau,,,thnkz gler3 la keling~~
nie la adik keling nyer,,, =P
thnkz kata2 smgt~~

2nd,thnkz kepada black jeepsu sbb bgi mklumat tentang ape yg kami ptot prktis wlaupown x bpe nk sure kn sbnr nyer,,,tp x pe la,smpt jgk la prktis wlaupown last minit,,,thnkz gler2 ye jeepsu~~
nie ls si jeepsu nyer
thnkz sbb dtg lmbt utk OSCE~~

3rd time kasih sgt3 kpd smua kwn2 yg dh bnyk tlg bgi smgt,tlg doakan utk kami pra repeaters ye,,luv u all la~~
kegkawan kt hs110~~
keluarga kt puncak alam~

last but not least,time ksih pde someone yg bgi smgt kat aku wlaupown msg nyer di bce lepas aku dh hbs wat OSCE tuh,,,tp x pe la,,msg kau menambahkan snyum kt bibir aku,,,bak kate owg snyum smpi ke telinge aku dpt msg drp kau,,hahaha,,,thnkz gler bro~~
nie la bro nyer,,,,,kowg  nk tau kowg crik la sndiri yer,,,thnkz si tnda tnya~~hahaha

erm,,okaiy,tu je la kot,,ape pown kowg tlg la jgk doakan agr aku n smua kwn2 aku yg repeat hri nie bleh lulus,,amin~~
assalamualaikum~~


Sunday, March 25, 2012

~hadiah owh hadiah~

assalamualaikum,,
aku x tau nk update ape sbnr nyer,so aku maen tulis je,,nie nk tulis psal hdiah~~
spnjg hdup aku slme 19 thn bpe bln tah nie,bleh kire bpe kli aku dpt hdiah (bkn nyer nk wat ayt sedih tp sje je nk bg owg kesian,,hahahaha),,,bkn nyer sbb x dek owg bg tp aku nie lau bleh x bpe ske terime brg owg bg,,lgi2 lau mhl brg nyer,,,x selesa~~
aku sbnr nyer tgh pk nk bli kn hdiah utk kwn aku nie (owg sbok pk pasal OSCE,kau bleh ag maen2)~~
tau x knp aku nk bgi hdiah nie kt die??
  • die bnyk tlg aku,slalu tmn aku time aku ade mslh~
  • die slalu bgi smgt time aku tgh down~
  • die pnh bgi aku hdiah so aku nk blas budi die~
  • sbb aku dh anggp die mcm kwn baek aku~~
  • sempena bzday die yg bakal tbe nnt~
  • lastly sbnr nyer sbgai tnda menghargai die sbb sudi jdi kwn baek aku,sudi dgr mslh aku,sudi bebel kt aku ble aku wat mnde x elok~~ 
thnkz sgt2 sbb sdi jdi kwn aku,hope ukhwah berkekalan~


mslh skg nie aku x tau nk bg hdiah ape kt keling nie,,,dh akhir2 sem nie bese la,poket pown kering,,,so aku pown decide wat sndiri,,,tp waallah hu alam jdi ke x,cntik ke x,,,tau x aku nk wat ape??aku nk wat frame gmbau pastu nk msok kn hiasan la skit2,,tp tkot gler lau x jdi~~

nie contoh kad n hiasan nyer,,,hiasan nie nme die quiling~

nie pown sme,,,mnde nie smua cntik2 sbnr nyer~

aku tgh try wat mnde nie,,,taku ade mse 2 mggu nk siap kn sblm cti sem,,insyaAllah siap kot,,,yg pling aku tkot skg mnde nie x mnjdi,lau jdi pown aku tkot buruk,,,tp x kisah la sbb aku ikhlas buat mnde nie,,,lau buruk aku suh gak die amik,pastu ikot die la nk wat ape pown,,,hahahaha,,,
dah la,,nie je kot nk mengarut mlm2 nie,,lgi 1,mggu nie aku ade OSCE (exam praktikal),hope korg doakn aku yer,,,luv u all~~
assalamualaikum~




Wednesday, March 21, 2012

jodoh bgiku~~

assalamualaikum
nie nk kongsi sikit psal  jdoh~~
bgi aku aku x nk crik BF,,,tipu la kan klau ckp aku x penah teringin nk ade BF,penah teringin tp alhamdulillah still bleh kawal,sbb ade kwn2 n family~~
aku klau bleh nk trus crik calon utk dijadikn suami,x mau crik calon utk dijdikn BF sbb BF nnt blom tntu akan jdi suami kite~~
ciri2 suami yg aku nk(poyo skit)

  • aku nk yg beriman,yg dpt bmbing aku n family,n dpt mengimam kn aku n anak2,,insyaAllah~~
  • aku nk yg romantik skit (tp x nk yg lbih2,nnt aku geli),,at least die selalu ade suprise utk aku~
  • aku nk yg bleh tahan ngn sikap aku yg cpt mrh nie (aku nie cpt mrh,tp cpt jgk cool)
  • aku nk yg lmbut hati,ske mengalah,bkn nk tnjuk die tuh tkot isteri or ape tp aku nie jenis keras kepala skit~~
  • aku nk yg mmg phm ngn perangai aku tp x semsti nyer kene couple dlu kn lau nk kenal perangai dn hti budi,mse kwn2 pown bleh kn~~
  • aku nk yg hormat mak n ayah aku mcm die hormat mak ngn ayah die~~
  • AKU NK JODOH ALLAH,BKN JODOH DRI JIN @ SYAITAN~~insyaAllah~~
  • aku x kisah rupa paras mcm mne sbb ape yg Allah dh tetapkn utk aku tuh la yg terbaek~~

hurm,tuh je la kot,,,nnt mkin bnyk mkin mengarot,,,

tp nie smua perancangan kte je,,,Allah lbih mengetahui segala2 nya~~
so berdoa je kpd Allah agr mndpt jodoh yg baek dan beriman~~insyaAllah,amin~~
assalamualaikum~~

Tuesday, March 20, 2012

ape yg aku x ske~~

assalamualaikum,,
hri nie aku nk kongsi ape yg aku x ske,,,bkn ape,,,aku bengang kekedg ade jgk di klgn owg2 sekeliling buat mnde yg aku x ske,,,myb dieowg ingt aku ske kot mnde dieowg buat tuh~~
ok,nie perkara2 yg aku x ske ikot rating die konon (pdhal ikot yg mne aku ingt dlu)

  • aku x ske owg mrh2 aku tnpa sbb,,tbe2 nk tnggikn suara,,
  • aku x ske owg mrh aku atas kesalahan bkn aku yg buat,,
  • aku x ske owgpkse2 aku wat something yg aku mmg x nk,,
  • aku x ske owg degil,x dgr nsht aku,,
  • aku x ske owg endah x endah je ble aku ckp something,,
  • aku x ske owg kenekan aku or gnding kn aku ngn sape2,,
  • aku x ske ble aku tlg secara ikhlas tp owg x nk terime,,
  • aku x ske owg kutuk aku belakang2,klau ade yg x puas hati dtg jmpe face to face,ckp ape yg kowg x puas hti,,
  • aku x ske owg ckp berkias-kias,nk perli2 segala bgai,juz straight to the point lau nk bgtau ape2,,
  • lastly,aku x ske ble aku RAPAT ngn seseowg tuh secara IKHLAS n sekadar utk berkwn tp ade owg yg ckp bkn2 psal kiteowg,,
ok hbis,,,

tuh smua antara perkara2 yg aku x ske,,,bnyk kn??tp aku nk highlight kn yg kt last skli,,,tlg tau yg tuh je,,,
SETIAP OWG YG AKU RAPAT,SETIAP OWG YG AKU BERKWN,SMUA NYER IKHLAS KERANA ALLAH,,,aku x penah ade niat rapat n berkwn ngn someone tuh ats sbb2 laen,,myb aku rapat sbb aku nk tlg die,aku care psal die sbb die slalu ade mslh,,so aku mntk sgt2 pd sape2 yg terbce entry nie kowg tlg jgn pk bkn2 psal kwn2 kowg especially yg berlainan jntina yg rapat,,TQ
assalamualaikum