Wednesday, June 29, 2011

Hanya Diri


Telefon diletakkan di tepi. Aku termenung di bucu katil. Entah mengapa tahun ini ku rasakan semester yang bermula sepi di hati. Hatiku seakan tersentak dengan suasana baru di rumah yang kudiami. Mugkin aku belum bersedia untuk merelakan pemergian mereka yang telah tamat pengajiannya.
Bunyi lagu nasyid dari telefon bimbitku mematikan khayalan aku pada kenangan dahulu.
"Anak mak sayang, ingat pesan mak," ayat pertama yang ku baca setelah mesej di inbox ku buka.
Kandungan mesej dari mak ku baca lagi.
"Hanya diri yang boleh merubah kerajinan diri .Hanya diri boleh merubah pencapaian diri .Hanya diri yang tanggung mahu cemerlang atau sebaliknyaJusteru.Jika mahu hati gembira  usaha, doa dan solat hajat sungguh-sungguh."

Mesej dari mak ku balas. Ku katakan padanya terima kasih kerana sentiasa mengingatkan aku ketika berjuang di medan imu ini. Mak akan sentiasa menghangatkan semangatku untuk berusaha bersungguh-sungguh dalam pelajaran kerana tahu anaknya ini kadangkala lemah melawan penyakit yang dihadapi.
Air mataku mengalir tanpa dipinta. Walau jauh jarak antara aku dan mak, kata-kata dari mesej yang dikirim mak tadi mampu membuat aku menangis semahu-mahunya. Terasa seperti tautan hati dan aliran semangat dari nasihat mak meresap masuk ke lubuk hatiku untuk terus berjuang di medan ilmu ini.

Monday, June 27, 2011

background baru,,,,frog,,,,,haha

assalamualaikum,,,,hye,,,dh lme aku x update blog nie,,,bz gler dow,,ngn assgmnt nyer bertmbun,,huhu,,,ok,,ari nie aku nk tulis entry psal katak,,,(dh x dek mnde  nk ckp kn),,,,haha,,,serius aku mmg ske gler ngn katak,,,kiut gler,,,nk2 yg wrne cntik2 tu,,,lg la kn,,,,tp klau yg bsar sgt mcm kodok 2 mmg r geli,,,haha,,,tgk r,,,smpi background pon gmbr katak,,,haha
cantik kn,,,,mata bulat,,,,
nie pon cntik jgk,,,,
ok la,,nie je nk ckp,,,juz nk knl kn katak2 yg comel nie,,,haha,,,ok,,,assalamualaikum,,,

Wednesday, June 15, 2011

1st time,,,,

Assalamualaikum,,,,lme gler aku x update blog nie,,,,mmg bz r skg nie,,,ngn assgmnt yg x putus2,,tiap2 mggu ade presentation,,lau 1 x pe gak nie 2-3 dlm 1 mggu,,,huhuhu
okayh,,entry kli nie tittle die 1st time,,,korg rse 1st time ape????haha,,,jgn pk laen yek,,,aku nk cter,,,psal 1st time aku kene wat presentation,,,,huhu,,,aku akn ingt tarih nie 15/6/2011,,,,haha
tau x,,,spnjg aku stdy kt uitm nie yg dh msuk 3 sem nie,,,x pnh pon aku wat presentation,,,slalu ade je owg yg tlg,,bese r n presentataion group,,,,haha,,,,so mmg x pnh r nk pggng mikrofon 2,,pnh jgk r nk present tp ble pggng je bnde alah 2(mikrofon) trus aku mengigil,,,haha,,,gler kn,,,
yg pling gler nyer,ari nie tbe2 aku plak kene present,,,,mmg mti r,,,,tgn mmg sjuk gler,mengeletar ag,,,suara pon x tau la ketar2 ke x,,,haha,,,,nk pndg muka kwn2 aku yg kt dpn 2,,,mmg x la kan,,,haha,,,
tp ape2 pon berjaya la jgk aku menghbskan presentation td,,,dh mcm parkinson dh tgn aku,,haha,,,congrats to myself,,,haha