Monday, May 30, 2011

aRiF zAkUaN,,,,

assalamualaikum,,,hye,,,,dh lme x update blog nie,,,bese r,,pnt,,,nie pon bru hbs prtikal,,,,huhu,,,prktikal bez sgt,,,,aku jge wad 1 kt hospital kajang(wad surgical orthopedik),,aku jge kt cubical 5,,,kt cubical nie patient die smua bez2,,,ade pk cik mahmud,,uncle tan,uncle rajan,uncle veenu and pling special arif zakuan,,,,,,dieorg smua gmpak2,,,uncle rajan,uncle veenu ngn pkcik mahmud slalu dok nyanyi nme aku,,,"lela me lela,kesi hu lela"haha,,lgu hndustan tuh,,,uncle tan nie nk jdkn aku ank angkt coz an die x lyn die,,,die slalu pggil aku ank,,tiap2 ari call,,,tnye kabar,,haha,,,

arif zakuan,,,umo die bru 26,,,korg tau x knp aku ckp die nie pling special???siap wat tittle entry ag,,,arif zakuan nie hmba Allah yg pnh wat keslhan dlu(phm2 je la ek) tp skg aku tgk die dh insaf,,,kesian die,,,korg x yh  tau la ape kslhn die,,,biar aku je yg tau,,,hkman die pon hkman pling berat,,,korg teka la sndri,,,
serius aku tgk die dh insaf,,,tiap2 ari die nsht kt aku spya x hmpa kn mak ngn ayh,,,,suh jgn tinggal solat,,blaja btol2,,,aku kdg2 sdih mengenang kn kisah die,,byg kn la,,umo bru 26 dh kene hkman mcm tu,,,tp die pnh ckp,,"die redha,,,dh mmg tu yg tertulis utk die,,,nk nangis pon x gne,,,bkn bleh n undur mse,,Allah lg sygkan die",,,mse die ckp tu aku pndg je mte die,,mmg bergenang air mte die,,,

ade kwn2 aku yg shift ptg x ske die,,aku pon x phm knp,,,ade yg ckp die gtal,,,aku x cye ape dieorg ckp,,,ade plak kwn2 aku siap doakn die supaya dikenakn hkman tu cpt2,,,x baek la,,,kdg2 aku n mrh jgk dgr ape yg dieorg ckp,,die dh insaf,,x leh ke maafkan die,,bg die peluang bina hdup bru,,,,setiap manusia pon pnh melakukan kesilapan,,,sedangkan nabi ampunkan umat,,nie plak kte sesame manusia,,,
arif nie blom wat rayuan lg,,,tp aku hrp sgt rayuan die diluluskan,,,tiap2 ari aku doakn utk die,,korg tlg la doakn utk die jgk,,,wlaupon die pnah wt jht tp klau die dh btol2 taubat n insaf x slh kte maafkn die,,,

hari last aku prktikal aku rse sdih sgt nk tggl kn wad nie,,,air mate aku menitis sbb dh x dek owg nk nsht kn aku,nk nyanyi utk aku,,,

"Allah berkuasa mutlak menurunkan apa jua bencana dan Dia juga yg dapat melindungi seseorang itu dari bencana yang ditetapkan.Maka tidak ade daya upaya yang dapat dilakukan manusia kecuali berdoa memohon perlindungan daripada-Nya."
 
okay la,smpi sni je dlu entry aku,,,hope rayuan arif diluluskan n klau diizinkn Allah aku akn jmpe die lg nnt,,InsyaAllah,,Amin,,,,



5 comments:

  1. aku suke post nih.. hehe.. lela.. oh lela.. lela jgn sdeyh2.. senyum slalow..;)

    ReplyDelete
  2. arif zakuan 2 ensem tak??
    hehe.. ^^,

    ReplyDelete
  3. ninerra:npe ske post yg nie???sdih skit la,,,,=)
    ija apple:arif 2 ensem r jgk,,,putih tp yg pnting die baek sgt,,,,=)

    ReplyDelete
  4. baek?? yg 2 pntg tuh..
    haha.. ade jdoh jmpe lg kot ! ^^,

    ReplyDelete
  5. yup baek,,,dh insaf,,,tiap2 hri bg ceramah,,haha,,,isyaAllah lau umo pnjg,,,

    ReplyDelete