Saturday, April 30, 2011

kesian abh ngn mak,,,,,=(

assalamualaikum,,,,,dh lme x update blog nie,,,x dek mse lorh,,,nie bru lpas hbs paper,,,,lgpon x tau nk update pasal ape,,,,,,huhu,,,,,ari nie aku rse serba salah sgt sbb aku terpkse mnyusahkn mak ngn ayah aku utk amik brg2 aku 4 this semester break,,,padahal cti 2 mggu je pon,,,,(x smpi pon sbnrnye),,,,nie smua gara2 pihak kolej x bkak stor utk kiteorg smpan brg,,,,dieorg ckp just bkak utk dak2 yg duk kt sabah ngn sarawak je,,,,,hmpeh die,,,,,mcm la kteorg yg lain nie duk kt area klang je,,,,,x pk lngsg,,,,puas jgk aku cari jln utk elak kan mak aku drp dtg,,,,mklumla,,,kteorg bkn org kaye,,,,,tkot ayh ak xdek duit je mse tu,,,,tp dh x tau sgt aku call mak aku ckp psal nie,,,,,mak aku ckp x pe la,,,ayh aku dtg amik,,,tp aku still rse serba salah sbb nnt of course la ayh ngn mak kene antr aku dtg sini blik kn,,,klau x x kn aku nk angkut brg2 aku tu naik bas,,,,,hmmmm,,,ssh btoi,,,,,aku dftr 15/5,,,,tp sehri sblm tu akak aku dh hbs blaja,,,,so mak ngn ayh aku kene naik pD 14/5,,,,,,x ke menyusahkan gler2,,,,,mengongong btol,,,,,,mak,,,,abah,,,maafkan angah sbb slalu menyusahkan,,,,='(

Sunday, April 24, 2011

sedihnye,,,,,,,,huhuhuhu,,,,='(

assalamualaikum,,,,,,hri nie aku sdh sgt,,,,,,tau x knp???sbb ari nie family aku berkumpul,,,,tp aku x dpt blik,,,,,dieorg wat BBQ,,,,,best nyer,,,,mkn rmai2,,,,,rndu la nk kumpul ngn dieorg,,,,pastu td aku tepon mak aku,,,,,pakcik aku plak(mohd azri) sbok nk ckp ngn aku,,,,klau ckp elok2 x pe gak,,,,nie nk perli2 aku plak psal wat BBQ,,,,terase r jgk,,,,,nk nangis pon ade,,,lg 1,,,mggu dpn mak ckik aku Norziana nk wat bzday anak die,Mohd Zaquan,,,,,,yg pling x leh bla nyer nk wat kt waterfall,,,,,mmg best r,,,,,,aku still x leh blik,,,aku suh mkcik aku wat lmbt skit,,,tp akak klau wat lmbt akak aku plak x smpt nk g,,,,,so x pe r,,,aku mengalah,,,,biar la x dpt g pon,,,,,,aku x nk nnt akak aku plak yg masam muke,,,,,,sbar je la,,,dugaan,,,,,,,,,MISS ALL MY FAMILY,,,,,huhuhuhu,,,,,='(

nak blik,,,,,huhuhu

Saturday, April 23, 2011

rainbow gurlz,,,,=P

assalamualaikum,,,,,hye,,,sht x???Alhamdulillah ari nie dh hbs 2 paper utk final,,,,1 paper CTU 151(tamadun islam),,,1 ag paper NUR 151(pharmacology),,,Alhamdulillah,,,dua2 paper nie aku dpt jwb,,,,ade jgk yg aku goreng,,,tp x tau la masak ke x,,,,haha,,,,,jgn hangus sudah,,,,

pgi2 sblom g klas nie r keje aku,,,bergmbr,,,kesian kwn2 aku,,kene tggu aku,,,,hehe,,,,

ari nie aku g exam pkai bju bru(tp x dek r bru sgt),,,,selendang pon bru,,,,(bli semlm),,,bese r,,,,smgt exam,,,,ooppsss,,,,lpe plak,,,sandal pon bru bli,,,,,sandal lme dh rosak,,,huhu,,,,ade kwn2 aku ckp bju aku mcm pelangi,,,huhu,,,siap pggil aku rainbow ag,,,,x bgos btol,,,,,=p,,,,,,aku rse bju aku juz ade 2 color je,,,x dek r smpi 7 color mcm pelangi,,,,,haha,,,,aku x tau sbnrnye nk cite ape,,,huhu,,,so smpi sni je la,,,drp aku terus merapu nnt,,,,huhu,,,k la,,,,assalamualaikum,,,,,=P
gmbr yg nie dh mcm gmbr pasport dh,,,,,siap ade latar biru ag,,,haha,,,,,nie smua keje kwn aku si Syahirah tu,,,,


Friday, April 22, 2011

baby cumillll,,,,,,,

hye,,,,assalamualaikum,,,,,ari nie aku x tdo,,,hjt nyer nk stdy tp ter stdy fb la plak,,,,,,huhuhu,,,,,aku on9 fb smpi kol 3.30am,,,,ade r friend aku nie bru msukkan gmbr anak sepupu die,,,,bru ke???hmmmm,,,aku pon x pasti,,,myb aku bru perasan kot,,,,haha,,,,baby nie cumill sgt,,,smpi aku geram gler tgk die,,,hehe,,,,,tgk gmbr pon nk cubit2 ase,,,lau aku dpt jmpe die xtau la,,,,hehe,,,,dh la kecik mcm patung barbie,,,,,putih lak tu,,,,,mmg geram la,,,,,hehe,,,,
 
nie ha gmbr baby nyer,,,,btol susu lg bsar dri tuan,,,hehe,,,

aku sbnr nyer x knl pon sape dak ne,,,family die pon x knl,,,,upload je gmbr nie dri fb kwn aku,,,hehe,,,sori la esmayus azizan,,,,hehe,,,,anak sepupu kamoo wat sye geram,,,,haha,,,,kwn aku ckp die x ingt nme dak nie,,,,tp owg pggil dak nie RIFA,,,,,,
haaaa,,,,,nie gmbr baby tu ngn kwn aku,,,korg fokus je kt baby tu,,,,,hehe,,,,,pic nie lg jelas baby tu nmpk mcm patung yg sgt3 comel,,,,mke sedih je,,,bru lpas kene buli ngn penjahat,,,,haha,,
ok la,,,,tu je aku nk kongsi,,,,,enth la knp mmg geram gler2 ngn dak nie,,,,,haha

Thursday, April 21, 2011

OSCE,,,,,,=(

assalamualaikum,,,,,hye smua,,,,ari nie aku x hppy sgt coz aku tkot ngn final exam and also OSCE,,,,huhuhu,,,,subjek dh la ssh2 smuanye,,,,,nie rse nk nangis pon ade,,,,,untk OSCE(exam praktikal) aku ngn kwn2 aku lngsg x practice ape2 ag,,,,,injection blom,,dressing blom,,,suctioning pon blom,,,,,yg aku pling tkot suctioning,,,,ssh kot procedure yg tu,,,,,yg pasti nyer kteorg kene maintain sterile mse wat procedure...lau dh x sterile sia2 je,,,,x kn dpt ape2 mrkh lngsg,,,,,,eeeeiiiii,,,,tkot nye,,,,,,aku x nk repeat,,,,aku x nk bg mak ngn abah aku kecewa,,,,korg doa2 kan la aku ngn kwn2 aku lulus smua sbjek,,,,,AMIN,,,,,
nie salah 1 procedure yg aku kene wat mse osce nnt,,,,,huhhhhhh

Wednesday, April 20, 2011

hot couple of the year,,,,ngee~

assalamualaikum,,,hye,,,,,ary nie aku nk list kn couple2 yg hot utk thn 2010,,,hehe,,,,,first skli aku nk umum kan tmpt ke lima jtuh kpd blind couple,,,haha,,,,dieorg nie buta tp still nk nmpk macho,,,,hehe
nie la die gmbr blind couple tu,,,,ape pndpt korg???yg laki rndh skit tu adik aku,,,,muhammad qusri,yg tggi tu sepupu aku,,,,,ahmad ridhuwan,,,


4th prizes dimenangi oleh shy2 couple,,,,hehe,,,,couple nie nie dipanggil shy2 coz mke lelaki tu nmpk mcm mlu2,,,hehe,,,aku knl kn,,,,yg laki tu pkcik aku,,,,mmg pkcik terbaek r,,,,nme die khairul nizam,,,single but not available,,,,hehe,,,yg gurl tu plak akak aku,,,,die nie nk ckp single x jgk,,,nk ckp dh berpnyer pon x jgk,,,enth la,,,,,huhuhu,,,nme die laily nor or lily,,,,,

ok,,,utk tmpt ke-3 dibolot oleh papa and baby,,,,hehe,,,,,cute papa nya,,,opppsss,,,slh,,,baby nyer,,,,

 tgk la mke baby nyer,,,,,sepet mate,,,,hehe,,,mke papa nyer mke geram,,,,hehe,,,,nie pkcik aku,,,,mohd azri,,,,dah married ok,,,,isteri die cina muslim,,,,ank die yg comel nie nme ahmad danial,,,,ske sgt menjerit,,,,,
haha,,,,,stop utk 3rd place,,,,

utk 2nd place psgn romantis,,,,tp romantis nyer x tertonjol sgt,,,,hehe,,,,,2nd place was won by mrs noraini and mr,mohd razali,,,,tgk mke mcm terpkse je,,,hehe,,,x ikhlas nie nk amik gmbr,,,,hehe,,,dieorg nie pkcik n mkcik aku,,baek dow,,,duit rye slalu dpt bnyk,,,hehe
the last but not least,,,the MOST HOT COUPLE is,,,,,,
abd jabbar and norhayati,,,tgk,,,ade mklu2,,,x dek kn,,,,,,nie la nme nyer KASIH SAYANG,,,,nie mak ngn abah aku,,,,,luv them very much,,,,muaahhh,,,,,
ok la setakat nie je koleksi hot couple yg aku ade,,,,,aku bkn sje2 nk tlis nie,,,just nk knl kan family aku,,,nnt ade mse aku knl kan yg lain lg,,,,klau ikot kan rmai ag yg aku blom knl kan,,,nnt la ek,,,,ok la,,,,,daaaa,,,,assalamualaikum,,,,,


Tuesday, April 19, 2011

mntk maap,,,sori,,,道歉,,,माफी माँगता हूँ

hye,,,assalamualaikum,,,,,ari nie aku nk mntk maap kt smua org,,,,x kisah la melayu ke,,,cine ke,,,india ke,,,owg putih pon skli,,,,(mcm la rmai sgt follower),,,,,ari sbtu nie aku dh start final,,,so aku mntk maaf lau ade wat silap kt korg,,,,ade terkasar bhse,,,,,terlanjur bicara,,,,kte smua makhluk ciptaan NYA,,,,kte x sempurna,,,,,of course la ade jgk silap yg slalu kte buat,,,aku hope korg wish aku berjye dlm final nie,,,,,,wish mey luck,,,,,,,,,=)

teman sejati,,,,,,=)


Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita

kengkawan yg mcm hmpeh,,,,,

assalamualaikum,,,,ari nie aku nk cter skit psal kwn2 yg perangai nyer mcm hmpeh,,,,,korg penah ade x kwn yg mcm nie????kwn yg asyik nk suh kte je tnye kabar die,,amik berat pasal die tp die jgn kate nk call,,msg pon x pnh,,,,,aku ade la beberape org kwn mcm nie,,,,,aku knl dieorg mse aku keje part time lpas SPM (crik duit shopping),,,,mse keje mmg baek gler r,,,,,siap berpangkat adik akak,adik abg,,,tp ble aku dh dpt msuk UiTM nie kteorg dh kurg skit,,,,,ade la jgk 1 "akak"aku tu keje part time jgk,,,die dpt UUM,,,die nie lg la,,,,,dh msuk lngsung x msg,x call,,,bygkn la,,,padahal mak die ngn mak aku kwn,,,enth,,,myb sbb die pndai,,comei,,cntik,,,sbb tu x nk lyn aku,,,,
1st aku x kisah sgt,aku call je dieorg sbb ingt dieorg x dek krdt ke,bz ke,,,,,tp skg nie ble aku call je dieorg x nk angkt,,,ade yg off fon,,,,aku pnh jgk nangis sbb dieorg nie,,,(poyo jerk),,,mne x nyer,,dlu keje 12 jam ngn dieorg je,,,skg dh x dek,,tp x pe r,,,
 so skg aku dh jnji pada diri aku aku x kn call or msg dieorg lg,,,lntk r,,,mmg r rindu tp nk wat mcm mne,,,,,dah dieorg yg x nk kwn,bkn aku,,,,,so korg2 klau nk kwn tu pndai2 la pilih ek,,,jgn jd mcm aku,,,,seriously aku menyesal knl ngn kwn2 aku tu,,,,Mr.S,Mr.N,Mr.R and Miss H,,myb korg bkn kwn sejati aku,,,,,GOODBYE FOEREVER!!

Saturday, April 16, 2011

stdy!!!

assalamualaikum,,,,,hye,,,skg nie nk cte skit,,,,,aku dh ade kt kg,,,,,hahaha,,,,sbnrnye aku blik nie bkn nyer sbb ade cti sem or ape,,,tp sbb stdy week,,,mmg la ptot nyer stdy week kte kene stdy tp kteorg dak2 nursing puncak alam nie blik coz myb lpas nie kteorg x dek cti dh,,,,,(kesian kan),,,,,aku ingt kn blik nie nk stdy jgk skit2 tp hmpeh,,,,,haha,,,mcm mne nk stdy,,,bnyk sgt cabaran,,,huhu,,,ngn adik2 nyer,,,ngn entertainment nyer,,,,,dugaan2,,,,,huhuhu,,,,tp insyaAllah  mlm  nie aku akn cbe stdy,,,(tu pon lau rjin la),,,,k r,,,,tu je nk cte setakat nie,,,nnt cte ag,,,,daaa,,,,,

Thursday, April 14, 2011

Akhirnye,,,,,,=)

assalamualaikum,,,,,akhirnye hbs jgk smua test,,,tp tu bru test final ade lg,,,,final aku stat 23/4,,,,test2 mggu nie smua susah2,,,,aku hrp smua ok la,,,,aku x nk repeat paper,,,,,slme test mggu nie aku 3 mlm berturut-turut tdor lwat,,,,pling lewat kol 4,,,,nk tau ssb ape aku tdo lewat???of course la sbb aku stdy,,,hehe(stdy la sgt,,,padahal fb je lbh),,,,smlm mmg x larat gler mate aku,,,mmg otak dh pnt gler,,,,aku mnum kopi utk tahan ngntuk pon dah x berkesan,,,,tp nsib la smpt jgk hbskn smua handout(phm nyer tidak),,,,Alhamdulillah test td bleh jwb,,,,hurmmmm,,,,hope korg doakan aku ek supaya aku x kene repeat,,,,AMIN,,,,,=)

sepupu2 kecik

hye,,,,assalamualaikum,,,,,skg nie aku nk cte skit psal spupu2 aku tp bkn smua,,,juz yg kecik2 je,,,,klau nk cte psal smua sepupu mmg x kn hbs(smua sepupu ade 20 org),,,,first skli aku nk cte psal sepupu terbru,,,,nme die ahmad daniel,,,,,dah nme pon ahmad danial of coz la laki kan,,,,,die bru lahir thn lpas bln 10,,,,skg umo die bru 7 bln,,,,,mke die nie mcm cine sbb mak die cine muslim,,,,mate mmg sepet r,,,,,aku dh lme dh x jmpe die nie,,,,(x dek cti nk blik),,,enth2 nmpk aku nnt tros nangis,,,,(tkot kene cucuk),,,,hehe,,,,mak aku ckp si danial nie dh mkin sedap dipndg(besar la),,,mne x nyer,,,1 hri minum susu smpi 2-3 botol,,,,hehe,,,

nie la ahmad danial,,,,putih kn,,,mcm anak cina,,,,tp mmg ade keturunan cine pon,,,,hehe,,,rndu kamoo

ok,,,,next is aisyah,,,,or echah,,,,bdak nie pon mcm cine tp lbh kpg]d jepon,,,so aku pggil die jepon,,,mak ngn ayh die dua2 org melayu tulen,,x dek kacuk2,,,,tp x tau la knp bleh die nie smpi ad gye jepon,,,,haha,,,,mate die pon sepet,,,,jepon nie ske sgt menjerit,,,x dpt ape2 je msti jerit,,,,kdg2 geram jgk aku tp pk die nie kn bdak lg,,,,aku bwk g kdai pon nangis,,,,hiiisshhh,,,enth la,,,myb dieorg nie tkot ngn aku,,,kn jarang jmpe aku,,,x bese,,,lg pon aku kdg2 sje wat2 grg dpn dieorg,,,mlas nk mnje2 kn,,,,hehe,,,
nie die jepon,,,,hehe,,,nie gmbr rye thn lpas,,,,tgk puting die msti x kn hilang dri mulut tu,,

last but not least is nurul ain or "pendek"(nme mnje),,,,ain nie sepupu aku yg paling aktif,,,,bygkn la,,,umo bru 5 thn dh pndai nynyi mcm2 lgu,,,jiwang,owg putih,hndustan,,,,klau bab2 menari lg la lju,,,,mulut die lau dh stat ckp non stop,,,hehe,,,die nie sorg je yg x tkot ngn aku,,,,slalu cri psal ngn aku ade la,,,,,tp aku x kisah,,,aku pon ske jgk menyakat die kdg2,,,die jgk la sepupu aku yg pling rapat ngn family aku coz akak aku ngn die dah mcm anak ngn mak,,,(org ckp la) x leh dok jaoh,,,mne ade akak aku ade la die,,,,die jgk la yg paling untung sbb die dpt iot kteorg g mne2 pown,,,,mak ngn ayh aku pon mnje kn die,,,,(jelez la jgk),,,
 
nie pown gmbr rye thn lpas,,,,dlm gmbr nie die cover malu,,,,tu nmpk mcm baek je,,,haha
aku rndu sgt kt dieorg nie,,,,tp x pe,,,esk aku dh nk blik,,,hope dpt la jmpe dieorg utk lpas kn rndu,,,ade lg sepupu aku yg kecik2 tp x dek gmbr la,,,nnt lau ade gmbr aku tnjuk kt korg,,,,

Wednesday, April 13, 2011

TTS

ptg nie aku ade latihan TTS wat kli terakhir,,,,tau x TTS tu ape???tempur tanpa senjata,,,,,,hmmm,,,,blaja TTS nie best sebnrnye,,,,especially ble nk lpas kn geram,,,,mmg bleh menjerit gler2,,,,,aku dh bpe kli dh lpas geram mse TTS nie,,,,best kot,,,,,kteorg blaja TTS nie tiap2 ari rabu(hari yg memaksa aku berkejar-kejar disebabkan jadual pad),,,,ckgu yg ajar TTS nie pon smua sporting gler2,,,,,siap ambik gmbr kteorg msok fb ag,,,haha,,,,sepnjang kteorg wat latihan TTS nie komander2 r yg jge kteorg,,,,komander2 nie ade yg ok ade jgk yg TEEETTTTT,,,,,,haha (phm2 sendiri la dh nme pon komander kn),,,,,tp lpas nie msti aku akan rndu kt komander2 yg baek2 tu,,,huhuhu

x sbar nk blik kg,,,,

 x sbar nye nk blik,,,,,Ya Allah lindungi la aku sepanjng perjlnan ku,,,,

hmmm,,,,assalamualaikum,,,,,hri nie aku nk cte skit,,,,,,,esk aku bleh blik kg,,,naik bas Sani Ekspress  ke kuatan pkol 10.45 mlm,,,,(tu pon nk cte),,,,dh lme x blik,,,rndu sgt2 kt mak,ayah,adik2 n also smua family,,,,blik nie msti dieorg lyn aku baek2,,,mklum la dh lme x jmpe kan,,,(anak mnje la katekan),,,,tp yg x best nyer blik nie pon kene pk ag psal final exam yg dh nk dtg 23/4 nie,,,,geram btol,,,nk cti pon x tenang,,,,tp aku akn pastikan cti aku kli nie bermkne,,,,,,hehehe,,,,hope korg doakan aku selamat smpi kt kg ngn selamat,,,amin,,,,=)
bas nie r nnt aku naik,,,seat no 5,,,hehe

Wanita solehah itu aurat dijaga,
Pergaulan dipagari,
Sifat malu pengikat diri,
Seindah hiasan di dunia ini.

Keayuan wanita solehah itu, tidak terletak pada kecantikan wajahnya,
Kemanisan wanita solehah, tidak terletak pada kemanjaannya,
Daya penarik wanita solehah itu,
Bukan pada kemanisan bicaranya yang mengoncang iman para muslimin,
Dan bukan pula terletak pada kebijaksanaannya bermain lidah, memujuk rayu,
Bukan dan tidak sama sekali.

Kepetahan wanita solehah,
Bukan pada barang kemas atau perihal orang lain,
Tapi pada perjuangannya meningkatkan martabat agama.

Nafsu mengatakan wanita cantik dengan paras rupa yang indah bak permata yang menyeri alam,
Akal mengatakan wanita cantik atas kemajuan dan kekebalannya dalam ilmu serta pandai dari segala aspek ,
Hati menyatakan kecantikan wanita hanya pada akhlaknya,
Itupun seandainya hati itu bersih untuk menilai.

Wahai wanita jangan dibangga dengan kecantikan luaran,
Kerna satu hari nanti ianya akan lapuk di telan zaman,
Tetapi jaga dan peliharalah kecantikan dalaman ,
Agar diri ini bersih dan sentiasa mendapat Rahmat Ilahi,
Wahai wanita jangan berbangga dengan ilmu duniawi yang kau kuasai ,
Kerna ada lagi manusia yang lebih berpengetahuan darimu ,
Wahai wanita jangan pula berdukacita atas kekurangan dirimu,
Kerna ada lagi insan yang lebih malang darimu.

Wahai wanita solehah jangan dirisau akan jodohmu,
Kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya kerana kecantikannya ,
Bersyukurlah diatas apa yang ada,
Serta berusaha demi keluarga, bangsa dan agama.

Tuesday, April 12, 2011

yeaahh,,,dh ade blog,,,,=)

hri nie pd pkol 2.13 pgi,,,12/4/2011 aku berjaye mmbuat blog aku(wlaupon x cntik,tp ade la jgk blog kn).aku dpt wat blog nie pon disbbkan oleh kwn aku,nabila yoo rin,,,yg beria-ria suh aku wat,,,die ckp klau sorg dh ade blog,smua wjib ade,,,,so aku ikot je la,,,,(padahal mmg diri sndiri yg nk wat),,,aku x pndai sgt nk tulis psal ape,,,mklum la,,,bru belajar kn,,,,so nnt myb akan kuar la post yg merapu meraban,,,,,huhuhu,,,korg jgn bosan sudah,,,,