Friday, December 23, 2011

senyuman mu~~

assalamualaikum,,,,gler lme aku x bkak blog nie,,,dah 4 bln kot,,,bkn ape bz gler skg,lgpown x tau nk tulis pasal ape,,,ari nie bru la tbe2 dpt ilhamnk bercerita,,,hehe
ok,aku nk cte psal seowg hamba Allah nie,,,aku slalu tgk mke die asyik ketat je ble kt dlm klas,asyk nk mrh,masam je mke,,,aku puas pk mcm mne nk bg die snyum sbb bg aku la snyuman die manis gler,,,kebtlan ade 1 hri tuh kwn aku ade wat program yg dipggil "coklat day",so aku decide nk bgi kan die cklat la dgn hrpan die snyum,,,kteowg puas la rncg mcm mne nk bg coz x nk la smpi terkntoi,,,nsib la dpt jgk bg kt die,,,mmg aku tgk mke die hppy gler sbb die ade secret admire la katakan,,,
aku ingt cte nie smpi kt situ je la,,,blik je umh bkak fb die pown wat status yg berbnyi mcm nie "Salam..pd empunya diri yg telah menghadiahkan sye coklat arini..time kasih byk2..Allah s.w.t sje yg akan membalas di ats keikhlasan anda..meski aq tidak tau siapekah gerangan orgnye,namun terase pula aq hndak membalas budi baeknye.."
aku terharu la jgk kn tgk die tulis mcm tuh,,,,tp aku x nk smpi kntoi kan rhsia aku so aku snyp je,,,bak kata owg biar pecah di perut jgn pecah di mulut,,,lgi pown aku juz nk tgk die hppy sbb bg aku klau kte membuatkan seseowg itu tersnyum diri kte akan rse bhgia,,,,
assalamualaikum,,,

Monday, August 15, 2011

maafkan aku,,,

assalamualaikum,,,
perkara yg menyedihkan,,,,smua nyer bermula dari semlm,,,,aku ade seorg kwn nie,,,aku x phm ngn die,,,tbe2 nk mrh ngn aku,,,aku ade wat slh ke???klau aku ade wat slh aku mintak maaf sgt2,,,,aku x dek niat  nk skit kan hti kau,,,klau psal aku jeling kau dlm bas ari 2,,aku juz maen2,,,kan aku dh bgtau dlm bas ari tu x dek ape2,,,
smlm aku jmpe kau mse LDK,,,aku tgur kau,,,tp kau lalu je kt dpn aku,,,lngsg x tgk aku,,lngsg x snyum,,kau tau x ape perasaan aku,,,sdih sgt seyh,,hnya Allah yg tau,,,aku x tau ape slh aku,,,aku mintak maaf sgt2,,,
ari nie lg sdih,,,aku cbe cntct ngn die,,,aku cbe tnye die psal slh aku,,,tp die lngsg x blas,,,aku antr chat kt fb tp x blas jgk,,,aku x phm la,,,aku terlampau germa kt die,,klau btol dh x nk kwn ckp la,,,so aku pon remove die dri fb aku,,,pling best lpas tu die block aku,,,hurmm,,x pe la aku redha,,,
td kol 11 lbh,kwn aku syahirah cbe la tnye die knp jd mcm 2,,,die ckp die jht xleh nk kwn ngn owg mcm aku,,,aku x phm,,,,kau bleh x terang kan elok2 kt aku,,,,ape slh aku??aku mintak maaf sgt2,,,aku try call die tp die reject,,nmpk sgt die bnci gler kt aku,,,x pe r,,,aku redha,,,
aku x blh thn tau x,,,aku nangis gler ari nie,,,sbnr nyer dh lme aku xnangis,,,tbe2 ari nie air mata aku kuar sbb kau,,,aku pk klau kte gduh sape nk kcau aku nnt,,,sape nk sakat aku,,,sape nk kutuk aku,,,aku mintak sgt kau maaf kan la kesalahan aku,,,aku x tau nk wat ape,,,aku x tau mcm mne nk berdepan ngn kau,,dah la kte 1 hospital,1 shift plak 2,,,,aku x nk kte trus gduh mcm nie,,,tlg la,,,aku mintak maaf sgt2,,,,
I'm SORRY,,,





Tuesday, August 9, 2011

x ske owg mrh aku,,,

assalamualaikum,,,hyep,,,
nie aku nk cter psal slh 1 sikap aku,,,aku nie jenis yg x ske ble owg mrh aku tnpa sebab,,,,mmg aku akn mengamuk la lau owg mrh aku,,,hehehe,,,aku kan pns baran,,,tp pnh sekli tu aku kene mrh ngn owg gler nie,,,dak laki klas aku nie,,,,mmg x bleh bla la,,,aku kim tket kt die tp die nk bli lmbt2 plak,,,aku tkut je tket aku nk blik nnt hbs,,,,aku kol la die,,,,tbe2 die mrh2 aku,,,ckp aku x smpt2,,,,mse 2 mmg la aku benggang jgk ngn die tp aku x tau knp tgn aku bleh mengeletar,,,,pling x bleh bla aku bleh ase nk nangis,,,,asl ek??aku pon x phm,,,gler kn,,,,
pling x bleh bla dah la die mrh aku dlm fon,ble jmpe die dpn2 bleh plak die sengih2 mcm kerang busuk,,,bkn nk ckp sori ke hape,,,,siot je die tu,,,,
hurmm,,,ok la,smpi sni je,,mlas nk tulis psal owg gler tu bnyk2,,,,
daaaa,,,,assalamualaikum,,,

x dek tjuk,,,hehe

assalamualaikum,,,hyep,,
hurm,,dh lme aku x wat entry kan,,,seriusly x dek mse,,,phm2 jela,,,aku dh stat prktikal dri 1st puase,,,mmg pnt la,,,mggu lpas smggu aku keje shift ptg,,mggu nie plak pgi,,,huhu,,x larat seyh,,tp ape2 pon aku ikhlas wat keje2 2,,,,
nie nk cte skit psal dri aku yg gler,,,haha,,,aku nie ske sgt maen2,,,,haha,,,smua mnde aku wat maen,x kire la keje ke,blaja ke, n 1 ag psal couple,,,haha,,,aku nie mmg x pnh nk amik serius mnde2 nie,,,,
hurm,,psal couple nie aku nk cte,,,2 mggu lpas ade kwn aku ajk aku couple ngn die,,gler ke hape,,,aku mmg x ske couple2 nie,,,dh la bru sekli kuar,,mmg la aku ngn die kwn sejak form 1 ag,,,mslh nyer aku x pnh ade hti kt die,,juz anggp die kwn je pon,,,nsib la die phm aku,,mggu lpas aku wat gler ngn die,,,aku ajak die wat in relationship dlm fb,,haha,,,die open je,,,mmg bgos la,,
psal kwn2 aku kt sni plak,,,,dieorg nie ske sgt sakat aku ngn dak2 laki klas aku,,,aku x ske la,,,,aku x ske owg sakat aku sbb nnt lme2 dieorg sakat aku akn btol2 ske kt die,,,,klau dei ske kt aku jgk x pe,,,mslh skg nie aku tkut aku sowg je yg ske die,,,hahaha,,,,so skg nie aku tgh cbe kawal perasaan aku,,mlas nk pk psal laki sgt,,,,stdy 1st,,,hehehe,,,ok la,,,smpi sini sudah,,,,
daaaaa,,,assalamualaikum,,,

Monday, July 25, 2011

date ngn pkcik fazrul,,,,hahaha

assalamualaikum,,,,,hye,,,
entry nie nk cte psal date aku ngn fazrul,,,sbnr nye bkn date btol pon juz kuar g tgk wyg ngn die,,septot nye rmai yg kene kuar tp smua hmpeh,,,,x jd kuar,,,mcm2 alasan,,,,dh alang2 aku ade kt luar so g je la jln ngn si fazrul nie wat mke x mlu,,,,hahaha,,,,,
1st die dtg je,die suh aku tmn die mkn,,,,lpar nsik kate nyer,,,hahah,,,aku ikot je la,,,,die melantak nsi beriyani,,,aku nie bru lpas melntak jgk kt umh so x mkn la,,,juz mnum teh o ais,,,tgk je la kau mkn,,,,hahahah,,,
pas dh siap2 mkn, g tgk wyg la,,,,ade ke die nk ajk aku tgk cte "Sekali Lagi",,,cter ape tuh???x pnh dgr,,,,hahaah,,,,last2 aku ckp nk tgk "Flat 3A",,,aku ingt kn seram sgt tp mcm hmpeh,,,bosan gler aku tgk,,,(aku mmg x dek perasaan sbnrnyer)hahaha,,bru je lpas mnum td,die g bli plak air ag mse nk tgk wyg tu,,,,mmg pnoh la tngki aku,,,hahaha,,sbau je la tggu cter hbs,,,,
dh hbs tgk tu,,,x tau nk merayap ke mana,,aku ajk la die g bli brg mkck aku pesan,,,bgos die nie,,,ikot je,,,bleh dijdkan tmn utk shoping la,,,,siap teman aku crik selendang ag,,,tp smua selendang pon aku x berkenan,,,hahahakesian je die ikot aku jln,,,
last2 skli,smntara nk tggu mkcik aku amik(kol 5 kot,,,)die ajk p cc,,,,hahaha,,,,bgos gler,,g date kt cc,,,hahaha,,,kelakar doe,,,tp ape2 pon seronok la jgk,,,dpt kuar ngn kau coz dah lme x jmpe kau,,,
thnkz yaw pkcik  fazrul coz tmn aku,,,haha,,,laen kli kuar blnje aku piza plok,,,,hahaha
ok la,,smpi sni je aku mencarut,,,,daaaa,,,,
assalamualaikum,,,

Monday, July 18, 2011

blik umh,,,,,

assalamualaikum,,,,hyep....
best doe,,,aku dh smpi ke ktn pd 16/7 pd pkol 3,,,,hahaha,,,,tau x ape yg aku dgr bleh aku jmpe je "angah makin comel la",,,,hahaha,,,,x bleh bla aku dgr ayt tu,,,,bleh caye ke???enth la,,,haha
ape yg lgi best,smpi2 je owg lyn aku mcm sethn x blik,,,,bg mkn mcm2,,,,durian la,kfc,rojak ayam,nsi ag,,,,smpi diarrhea aku,,,mne x nyer,,mkn durian pastu minum air pepsi,,haha,,,,hbs la aku,,,puas aku thn selera aku mse kt puncak alam,,,blik sini mkin bnyk aku mkn,,,,huhu,,,,kng lau x mkn nnt owg ckp aku x sudi mkn plak,,,haha,,,,
ari 1st smpi x smpt nk rehat,,,trus kuar g jln,,,,ye r,,,cti semggu,,,kene manfaat kan btol2,,,haha,,,,anyway best la,,,,errmmm lg 1,mak aku ckp nk belikan lptop,,,,kn lptop aku ilg,,,tp aku x tau la nk ke x coz kesian kt mak aku,,,,tp lau owg dh nk bg x kn kte nk tolak kan,,,hahaha,,,,
ok la,,,,smpi sini sudah,,,haha,,,daa,,,,
assalamualaikum,,,

Wednesday, July 13, 2011

kwn2,,,,

asaalamualaikum,,,hye,,,
dh lme x update blog,,,fb pon dh jrg2 on9 coz lptop aku ilg,,,,kene curik,,,mengong pnyer pencuri,,,hurmmm,,,ok la,mlas nk cter psal lptop,,,nnt aku sdih,,,
skg aku nk cter psal kwn,,,sbnr nye bkn kwn rpt sgt pon,,,dlm klas pon juz ckp bpe kli sgt,,,,dieowg nie kwn dlm klas BEL311 aku,,,,dak2 laki,,,,aku x phm btol la,,,dieorg nie ssh sgt nk dtg klas,,,,
ape mslh dieorg pon aku x tau,,,aku pnh terpk,,,mslh dieorg lg besar drp mslh aku ke smpi dieorg x g klas,,,hurmm,,,aku slalu jgk antr msg remind dieorg suh g klas tp tau2 je la,,,ego tggi,,,
weh korg,,,,agak2 la wehlau mlas p klas pon,,,,cbe korg ingt balik ape yg mak ngn ayh korg dh buat kt korg,dh bg kt korg sepnjg korg kt U nie,,,,ade x korg pk ape perasaan dieorg klau dieorg tau korg wat perangai mcm nie??
seriously aku tau ade antara korg yg mmg x mnt bidang nie,,aku pon sme,,,aku juz mnt ble prktikal je,,,time theory mmg aku x ske,,,,tp nk wat mcm mne,,,dh tggngjwb kte utk blaja,,,,klau ikot kan perasaan mlas mmg slmenyer x kn berjaya la,,,,
ade jgk di antara korg yg mmg dh naturally pndai tp jgn la smpi x g klas weh,,,sian mdm tu,,,korg tau x ape die pk,,,,die ingt korg mmg x ske die,,,,berkat ckgu tu pnting weh dlm pelajaran,,,aku tgk mdm tu x dek la jht sgt,,,,korg dtg lmbt die still x kisah,,,tp jgn la smpi pijak kepala die,,,,
ok la,,,,pk2 la ek,,,pk makngn ayah,,,pk psal diri kau,,,tlg la berubah weh,,,,korg smua dh besar,,,dh bleh pk yg mne baek,yg mne buruk,,,,
assalamualaikum,,,

Saturday, July 9, 2011

stop la!!

assalamualaikum,,,,
skg kol 2.55 pgi,,,bese wktu mcm nie aku dh tdo,,tp sbb esk cti so ape lg,,OT la,,,hahaha,,,entry aku kli nie psal  owg2 gler yg x hbs2 nk kne kn aku,,,aku ponx phm la apesal dieorg nk kene kn aku,,,ske2 hti je nk gosip kn aku ngn tu la,ngn owg nie la,,,korg ingt aku nie x tau mlu ke???ade yg siap g tulis lg nme si polan 2 kt komen status die,,,!gler ke ape??!!aku pon x phm knp aku dikaitkan ngn si polan 2???mengong kn?!!x psal2 kene,,,!x kn sbb aku duk 1 negeri n 1 daerah ngn si polan 2,,or sbb ari tu kteorg naik bas sme,,,??!tlg la weh,,,2 kli je kot aku ngn si polan 2 naik bas sme,,tu pon x rncg ape2,,juz maen naik je,,,!x kn tu pon nk jd isu,,,!mmg mengong r klau mcm 2,,,
lg 1 yg x bleh bla,ade plak yg ckp die dpt tgk aku ske kt si polan 2 drp cara aku pndg,,,WTH,,,,aku rse aku pndg smua wg sme je kot,,, x dek pon aku beza2 kn,,,smua aku pndg ngn mata yg Allah bgi nie,,,x dek plak smpi gne kanta pembesar ke ape ke,,,!!korg2 smua tu,,,plizz la stop kn gosip2 yg mengarut nie,,,serabot tau x!nk wat keje pon ssh,,,asl ade si mpolan 2 kn dpn mte,ade la mulut2 longkang yg menegur,,,serabai btol,,,
ok la,,,mlas dh aku nk bebel bnyk2,,dh mcm mk cik dh aku rse,,,haha,,,
daa,,,assalamualaikum,,

Friday, July 8, 2011

perasaan,,,,

assalamualaikum,,,bnyk plak entry aku wat ari nie,,,bosan lorh,,haha,,,
ok ape yg korg phm psal perasaan ???lbh specific is feeling of love,,,,hurmm,,,klau aku,aku kurg phm psal perasaan nie coz aku x pnh bercinta,,,hahaha,,,
aku nk tnye pendpt korg,,,klau kte ske pndg owg tu,,ske tgk perwatakan die ade kah itu di pnggil cinta???klau kte carng psal seseowg tu adakah itu dipnggil cinta???klau kte ske tgk gmbr owg tu,adakah itu di pgil cinta???mcm mne kte nk tau kte dh jtuh cinta kt owg tu??mcm mne kte nk pstikan mmg die utk kte???ade x ape2 sign yg menunjukkan die mmg cinta kite???bleh ke cinta tu timbul disebabkan owg2 yg slalu kene kn die ngn kte???


arrghhh,,,bnyk nye soklan aku,,,tp seriously aku nk tau,,,myb sbb aku tkut aku dh jtuh cinta tp aku x psti btol x aku nie coz aku kdg2 gler skit,,,hahaha,,,klau korg sggah blog aku,kongsi laa pendpt n pndgn korg,,,nk tau sgt nie,,,haha,,,ok la,,,ape2 pon thnkz yaw!,,,
daa,,,,assalamualaikum,,,

test!!

assalamualaikum,,,hyep
nie aku bru blik dri test,,,,kn aku ade ckp yg aku ade test ari nie,,,(dlm entry mlm smlm),,,ari nie test cardiovascular and hematology nursing,,,bapak la,,,ble time bce mmg ssh gler r nk phm,,,1 hndout amik mse lbh kurg 1 jam lebih,,hahaha,,,gler lme kn,,,
bg aku x kisah la amik mse bpe lme pon as long as aku phm,,,,x kisah la lau x smpt nk hbs kn smua hndout2 tu,,,,tp alhamdulillah la aku smpt hbs kn smua n phm jgk la ape yg aku bce coz aku stat stdy awl,,dh x mcm last sem(esk exam ari nie bru bce),,,,hahaha
td msuk je dewan tgn aku mengeletar gler,,,,haha,,,nk tulis nme pon dah mcm owg parkinson,,haha,,,bkak2 je krts soklan nsib baek soklan die bleh thn la,,x dek r ssh sgt n x dek la ssh sgt,,,,tp yg pling bersyukur nyer soklan yg kuar td ade jgk la yg sme ngn soklan past year,,nsib la kwn aku dh tlg wat smlm n aku jus bce je,,haha,,,thnkz a lot to nor syahirah mohd zakaria sb tlg crik smua jwpn smlm ek,,,luv u la,,,haha,,,ok la,,,smpi snie je,,,daaa,,,
assalamualaikum,,,
nie la die syahirah tu,,haha,,,,thnkz beb,,,

x phm la!!!

assalamualaikum,,,,hyep,,
sblom tdo mlm nie aku nk luah kn aku pnyer perasaan skit,,,
aku x phm btol la owg2 skg nie,,,,plik gler,,,aku nk tnye,,,korg bleh terima x klau ade owg ckp korg ske kt seseowg 2 bler die tgk dri mate korg???klau aku x leh terima lngsg,,,,tau knp??coz aku x phm ape mksud die die dpt tgk dri mate kite??is it like when we looks at some1 thats mean we love them???it ridiculous,,,,aku nie dh la jnis yg slalu ske pndg owg,,,x kn la owg nk ckp aku ske smua owg yg aku slalu pndg 2??mmg gler r,,,,x dek otak btol klau sape yg ckp mcm 2,,,,huhuhu
pastu ade plak yg ckp owg laki nie bleh tau perasaan kte bler dieowg tgk mte kte,,,,btol ke??hurmm,,aku rse x btol sbb aku pnh kene tp smua mnde yg dak 2 ckp x btol pon,,,hahaha,,,
ok la,,aku nk tdo dlu,,,actually esk aku test(smpt ag update blog kn,,hahaha)wish me luck tomorow,,,,daa,,assalamualaikum,,,

Tuesday, July 5, 2011

lelaki idaman,,,,hahaha

assalamualaikum,,,,hyep,,,x dek keje doe aku ari nie,,,dok update blog je la,,,cter ngarut2 je,,hahaha,,,now aku nk kongsi ciri2 lelaki idaman aku,,,korg msti ade ciri2 lelaki idaman kn???aku pon ade,,,
1st,lelaki 2 kene ade didikan agama  yg ckup utk bimbing aku,,,seriously aku mengaku yg aku nie bkn alim sgt,,,,so aku nk suami yg bleh bimbing aku,,,
2nd,aku nk lelaki 2 msti hormat mak ngn ayh aku,,,treat dieowg mcm mak ngn ayh die coz aku syg sgt kt mak ngn ayah aku,,,adik2 ngn akak aku pon die kene baek,,,
3rd,lelaki 2 kene ade pekerjaan yg tetap(x smsti nyer gji bsar juz keje yg ok utk sara kehidupan)
4th,klau bleh aku nk lelaki yg bleh mengalah,phm n bertolak ansur ngn perangai aku,phm2 je la,,,aku nie dh la degil gler,,,klau dpt psgn yg degil jgk x ke hncur jd nyer,,,lg 1,aku x ske owg yg terlmpau kongkong hdup aku,,rimas doe,,hahaha,,
tu je kot ciri2 lelaki yg aku nk cari,,,psal rupa aku x kisah,,,asal kn sdp mate memandang dah ok,,,sejuk tapak kaki,,hahaha,,,tp aku pnh jgk terpkir,,,ble la aku nk jmpe owg yg btol2 baek mcm nie,,,hurmm,,,,bler la agk nya aku akn jmpe owg mcm nie,,,tp wat mse skg nie pgangan hdup aku,,,aku x kn cri cinta,,,klau ade jdoh ade la,,,
actually,aku pnh jgk mnt ngn owg2 kt sekeliling aku,,tp juz stkat mnt tgk die je la,,,x dek la smpi nk g ngorat2 die,,,2 x tau mlu nme nyer,,,,pnh jgk berangan owg 2 akan jd psgn aku,,,tp dlm mmpi je kot,,,hahahhaah...ok la,,,x nk la aku melalut pnjg2,,,,mcm owg sengal je aku ase,,,,assalamualaikum,,,

myself,,,,=)

assalamualaikum,,,,hye,,,,ari nie aku bosan gler coz 1 hri x dek klas,,,x tau nk wat ape,,,so aku nk mengarut sikit psal diri aku,,,hahaha,,,,
ok 1st skli aku nk knl kn diri aku,,,,nme aku Laila Nur Nahar Bt Abd Jabbar(nahar still nme aku,not my father's nme ok,,,)korg tau x ape mksud nme aku nie,,,biar aku bgtau,,mksud nyer is mlm cahaya siang,,,aku nie ank ke-2 dri 5 beradik,,ade yg ckp ank no 2 nie mnje sikit,,,btol ke??mmg pon,,aku mengaku yg aku nie mmg mnje gler,,,spnjg aku duk kt uitm nie,tiap2 ari aku call mak aku,,nk kuar mne2 pon ckp kt mak wlaupon juz g psar mlm kt fasa 2 tu,,haha,,,kuar uit bank n bli brg2 pon aku msti nk tnye mak aku dulu,,,haha,,,ngade kn,,,,klau aku blik kg mmg best r,,,ape yg aku nk smua dpt,,,adik2 pon kalah,,,klau ade keje kt umh msti akak aku je yg wat,,sian die,,,,klau mak aku marah sikit pon aku dh merajuk,,,enth la knp,,,huhuhu,,,

 haaa,,ni time aku g joging ngn kwn2 aku,,,,bkn joging sgt,juz nk amik gmbr je,,,hahaha

yg nie plak mse BOJ(bulan orientasi junior)

wrne kegemaran aku biru but aku x tau la apesal brg2 aku bnyk yg wrne pink,,,,korg tgk la,,background aku pon ade pink,,,hahaha,,,ade owg ckp aku nie mmg pemint pink,,haha,,,enth la,,,aku pon x tau tp yg pasti biru still di hati,,,pasal prngai aku,,,hurmm,,,nk ckp pon x reti,,,aku mengikut ape yg owg ckp la,aku nie grg,,,ske mrh2,,,for example,ari tu pnh sekli aku jerit mse ade klas coz klas 2 mmg bisg gler,,,aku x bleh lngsg duk dlm keadaan yg serabot,bising,,aku cpt rimas,,,tp grg2 aku nie,ade jgksensetif sbnr nye,,,aku cpt sgt nk nangis,,klau ade owg yg mrh2 aku aku nngis r,,,hahaha,,wlau apa pon,im proud to be myself,,,,ok la,,,smpi snie aje,,,daa,,,assalamualaikum,,,

Sunday, July 3, 2011

hitam manis,,,,

assalamualaikum,,,,haa,,entry kli nie psal lgu si hitam manis nie,,,lgu lme tp best,,, 




Hitam manis hitam manis
Yang hitam manis
Pandang tak jemu pandang tak jemu
Yang hitam manis pandang tak jemu

Hitam manis hitam manis
Yang hitam manis
Paras mu cantii buah hati ku
Sian dan malam selalu ku rindu

Di waktu bulan terang cuaca aaa...
Ku pejam mata tapi tak lena
Yang hitam manis datang menjelma
Yang hitam manis datang menjelma
Kenangan yang menggoda
Aku teringat pandang pertama

Hitam manis hitam manis
Yang hitam manis
Pandang tak jemu pandang tak jemu
Yang hitam manis pandang tak jemu

Wednesday, June 29, 2011

Hanya Diri


Telefon diletakkan di tepi. Aku termenung di bucu katil. Entah mengapa tahun ini ku rasakan semester yang bermula sepi di hati. Hatiku seakan tersentak dengan suasana baru di rumah yang kudiami. Mugkin aku belum bersedia untuk merelakan pemergian mereka yang telah tamat pengajiannya.
Bunyi lagu nasyid dari telefon bimbitku mematikan khayalan aku pada kenangan dahulu.
"Anak mak sayang, ingat pesan mak," ayat pertama yang ku baca setelah mesej di inbox ku buka.
Kandungan mesej dari mak ku baca lagi.
"Hanya diri yang boleh merubah kerajinan diri .Hanya diri boleh merubah pencapaian diri .Hanya diri yang tanggung mahu cemerlang atau sebaliknyaJusteru.Jika mahu hati gembira  usaha, doa dan solat hajat sungguh-sungguh."

Mesej dari mak ku balas. Ku katakan padanya terima kasih kerana sentiasa mengingatkan aku ketika berjuang di medan imu ini. Mak akan sentiasa menghangatkan semangatku untuk berusaha bersungguh-sungguh dalam pelajaran kerana tahu anaknya ini kadangkala lemah melawan penyakit yang dihadapi.
Air mataku mengalir tanpa dipinta. Walau jauh jarak antara aku dan mak, kata-kata dari mesej yang dikirim mak tadi mampu membuat aku menangis semahu-mahunya. Terasa seperti tautan hati dan aliran semangat dari nasihat mak meresap masuk ke lubuk hatiku untuk terus berjuang di medan ilmu ini.

Monday, June 27, 2011

background baru,,,,frog,,,,,haha

assalamualaikum,,,,hye,,,dh lme aku x update blog nie,,,bz gler dow,,ngn assgmnt nyer bertmbun,,huhu,,,ok,,ari nie aku nk tulis entry psal katak,,,(dh x dek mnde  nk ckp kn),,,,haha,,,serius aku mmg ske gler ngn katak,,,kiut gler,,,nk2 yg wrne cntik2 tu,,,lg la kn,,,,tp klau yg bsar sgt mcm kodok 2 mmg r geli,,,haha,,,tgk r,,,smpi background pon gmbr katak,,,haha
cantik kn,,,,mata bulat,,,,
nie pon cntik jgk,,,,
ok la,,nie je nk ckp,,,juz nk knl kn katak2 yg comel nie,,,haha,,,ok,,,assalamualaikum,,,

Wednesday, June 15, 2011

1st time,,,,

Assalamualaikum,,,,lme gler aku x update blog nie,,,,mmg bz r skg nie,,,ngn assgmnt yg x putus2,,tiap2 mggu ade presentation,,lau 1 x pe gak nie 2-3 dlm 1 mggu,,,huhuhu
okayh,,entry kli nie tittle die 1st time,,,korg rse 1st time ape????haha,,,jgn pk laen yek,,,aku nk cter,,,psal 1st time aku kene wat presentation,,,,huhu,,,aku akn ingt tarih nie 15/6/2011,,,,haha
tau x,,,spnjg aku stdy kt uitm nie yg dh msuk 3 sem nie,,,x pnh pon aku wat presentation,,,slalu ade je owg yg tlg,,bese r n presentataion group,,,,haha,,,,so mmg x pnh r nk pggng mikrofon 2,,pnh jgk r nk present tp ble pggng je bnde alah 2(mikrofon) trus aku mengigil,,,haha,,,gler kn,,,
yg pling gler nyer,ari nie tbe2 aku plak kene present,,,,mmg mti r,,,,tgn mmg sjuk gler,mengeletar ag,,,suara pon x tau la ketar2 ke x,,,haha,,,,nk pndg muka kwn2 aku yg kt dpn 2,,,mmg x la kan,,,haha,,,
tp ape2 pon berjaya la jgk aku menghbskan presentation td,,,dh mcm parkinson dh tgn aku,,haha,,,congrats to myself,,,haha

Monday, May 30, 2011

aRiF zAkUaN,,,,

assalamualaikum,,,hye,,,,dh lme x update blog nie,,,bese r,,pnt,,,nie pon bru hbs prtikal,,,,huhu,,,prktikal bez sgt,,,,aku jge wad 1 kt hospital kajang(wad surgical orthopedik),,aku jge kt cubical 5,,,kt cubical nie patient die smua bez2,,,ade pk cik mahmud,,uncle tan,uncle rajan,uncle veenu and pling special arif zakuan,,,,,,dieorg smua gmpak2,,,uncle rajan,uncle veenu ngn pkcik mahmud slalu dok nyanyi nme aku,,,"lela me lela,kesi hu lela"haha,,lgu hndustan tuh,,,uncle tan nie nk jdkn aku ank angkt coz an die x lyn die,,,die slalu pggil aku ank,,tiap2 ari call,,,tnye kabar,,haha,,,

arif zakuan,,,umo die bru 26,,,korg tau x knp aku ckp die nie pling special???siap wat tittle entry ag,,,arif zakuan nie hmba Allah yg pnh wat keslhan dlu(phm2 je la ek) tp skg aku tgk die dh insaf,,,kesian die,,,korg x yh  tau la ape kslhn die,,,biar aku je yg tau,,,hkman die pon hkman pling berat,,,korg teka la sndri,,,
serius aku tgk die dh insaf,,,tiap2 ari die nsht kt aku spya x hmpa kn mak ngn ayh,,,,suh jgn tinggal solat,,blaja btol2,,,aku kdg2 sdih mengenang kn kisah die,,byg kn la,,umo bru 26 dh kene hkman mcm tu,,,tp die pnh ckp,,"die redha,,,dh mmg tu yg tertulis utk die,,,nk nangis pon x gne,,,bkn bleh n undur mse,,Allah lg sygkan die",,,mse die ckp tu aku pndg je mte die,,mmg bergenang air mte die,,,

ade kwn2 aku yg shift ptg x ske die,,aku pon x phm knp,,,ade yg ckp die gtal,,,aku x cye ape dieorg ckp,,,ade plak kwn2 aku siap doakn die supaya dikenakn hkman tu cpt2,,,x baek la,,,kdg2 aku n mrh jgk dgr ape yg dieorg ckp,,die dh insaf,,x leh ke maafkan die,,bg die peluang bina hdup bru,,,,setiap manusia pon pnh melakukan kesilapan,,,sedangkan nabi ampunkan umat,,nie plak kte sesame manusia,,,
arif nie blom wat rayuan lg,,,tp aku hrp sgt rayuan die diluluskan,,,tiap2 ari aku doakn utk die,,korg tlg la doakn utk die jgk,,,wlaupon die pnah wt jht tp klau die dh btol2 taubat n insaf x slh kte maafkn die,,,

hari last aku prktikal aku rse sdih sgt nk tggl kn wad nie,,,air mate aku menitis sbb dh x dek owg nk nsht kn aku,nk nyanyi utk aku,,,

"Allah berkuasa mutlak menurunkan apa jua bencana dan Dia juga yg dapat melindungi seseorang itu dari bencana yang ditetapkan.Maka tidak ade daya upaya yang dapat dilakukan manusia kecuali berdoa memohon perlindungan daripada-Nya."
 
okay la,smpi sni je dlu entry aku,,,hope rayuan arif diluluskan n klau diizinkn Allah aku akn jmpe die lg nnt,,InsyaAllah,,Amin,,,,



Sunday, May 15, 2011

knp ngn aku nie?????

assalamualaikum,,,,hye,,,,,ari nie kerap la plak aku tmbh entry aku,,,,,aku pon x tau la knp ngn aku ari nie,,,,huhu,,,hti aku mcm x tenang,,,,,giler agk nyer,,,,,
aku asyik nk msg je ngn sorg hamba Allah nie,,,,enth la,,,ble aku msg ngn die rse hppy pon ade gak,,,,die bleh wat aku tersenyum ngn msg2 die yg mengarot tu,,,,haha,,,ble die x blas msg aku,aku ase nk mrh,,,,,tp kdg2 aku terpkir jgk,,,aku x ptot asyik msg ngn die je,,,kteorg kn kwn je,,,x yah la smpi ari2 nk msg kn,,,,,hmmmm,,,,,enth la,,,aku pon x phm ngn diri aku,,,,nk ckp aku ske kan die???tp die x dek ciri2 lelaki yg aku nk,,,,,arrgghhh,,,,geram btol ngn perasaan nie,,,,,benci nyer aku,,,,


npe la kau baik ngn aku???bler aku mrh kau kau still ag gelak2,pjuk aku,,,,kau pon asyik lyn je aku msg ngn kau,,,,x phm aku,,,,,24 jam kau blas msg aku,,,,,,kau tau x kau dh ssh kan aku,,,,,,arrrgghhhhh!!!someone plez help me,,,,,,huhuhu,,,,korg rse aku nie dh jtuh cinta ke ape???ke aku yg sewel???hmmm,,,enth la,,,aku serahkn kt Allah je,,,,

kawan sye yg paling baek and sweet,,,,haha,,,,,=P

assalamualaikum smua,,,,dh lme x bkak n update blog nie,,,,bese r,,,kn cti,,,so kene la hbs kan mse dgn bijak coz cti skjp je,,,haha,,,,,

okay,,,entry kli nie aku nk cte psal kwn aku yg sorg nie,,,,,sbnr nyer kwn sklh rndah,,,die pon dh x ingt sgt dh kt kwn2 die mklum la owg tue,,,,haha,,,,,nme kwn aku nie zaher fasha,,,tp aku x tau la plak bin ape sbb mlas nk soal bnyk2 kt die,,,,,klau korg x knl die myb korg ingt die nie dak nakal,,,haha,,,,tp sbnr nyer die nie baek (aku puji ikhlas nie),,,,dh la ensem,,,(sikit la,,haha),,,

die nie stdy kt kemaman,,,,tp tiap2 hujung mggu msti blik,,,bese la kuantan ngn kemaman kn dkt je,,,time die blik die slalu tlg ibu ngn abah die kt kdai,,,anak baek,,,,die pnh ckp,,,dlm keluarga die sorg je anak lelaki,,,so tggngjwb die untk jd baek n tlg family die,,,die ade 4 adik beradik n die yg ke-3,,dlm family die smua owg syg die coz die kn ank n adik yg baek,,,,=)
nie la si zaher tuh,,,mke bajet gler an,,,,haha,,,,,,

korg nk tau asal aku dok puji die dri td,,,???die nie slalu gak la tlg aku time aku mntk tlg n cite mslh aku kt die,,,,die pnh cool kn aku time aku nangis sbb x dpt wat OSCE(entry lpas),,,,die msg ngn aku spnjg aku duk dlm bas nk blik ke puncak alam utk dftr,,,,bleh dikatekan kwn terbaek la,,,,x menyesal pon knl ngn die,,,,biar pon die ckp die x knl aku tp aku x kisah,,,,kn bleh knl jgk nnt,,,,,

aku slalu gk msg ngn die,,,tp pokai r jgk coz die dh la pkai mxs,,aku clcm,,,,bleh dikatekan topup RM10 tu bleh hbs dlm mse sehri je,,,,haha,,,,aku ckp kt die,,,die nie pnyer r prihatin die g renew no clcm lme die,,,so bleh la aku jimat skit msg ngn die,,,,hahahaha,,,,,

 yg nie wat2 cumil plak,,,haha,,,,tp serius aku ckp die mmg baek,,,,sape nk knl ngn die bleh la,,,,still single n available,,,,kn zaher,,,,haha,,,

dh la aku x nk puji bnyk2 sgt,,,nnt lau die terbce bngga plak die,,,haha,,,,walau ape pon ske la dpt knl ngn kau En.Zaher Fasha,,,,,ngee~


Tuesday, May 3, 2011

hindustan mari,,,,hehe,,,,,

assalamualaikum,,,,,hye,,,dh lme x update blog,,,,,nie yg the latest kot,,,nnt myb lmbt r nk tggu update coz nk blik kg,,,lg la x dek mse nk update,,,,hehe,,,,hri nie entry aku psal cte hndustan,,,,,ngee~,,,,utk pengetahuan korg,kwn2 aku pggil aku nie hantu hndustan(mmg mnt gler r tgk cte hndustan),,,,hehe,,,,,aku x kire r ngn sape2 pon aku akn jmpe asal kn die ade cte hndustan,,,,,tp bese nyer org yg aku knl je la,,,x dek r smpi org x knl pon aku mntk,,,,,aku mnt cter yg SRK berlakon,,,best gler,,,,,hehe,,,,,klau die berlakon mmg real,,,,,klau nangis lagi real,,,,,,haha,,,
 nie salah 1 filem favourite aku,,,mmg best gler cte nie,,,tp x best nyer last skli SRK mati,,,,hummm,,,kesian,,,,
klau pelakon pompuan plak aku ske pretty zinta sbb die comel sgt,,,dh la putih,,,ade lesung pipit plak 2,,,,lg la comei nyer,,, dlm cte Kal Ho Na Ho nie pon ade jgk pretty zinta,,,,,,tu yg cumil tu,,,,
 aaaa,,,,filem nie pretty zinta ngn boby deol berlakon,,,filem nie mmg sweet gler,,,,nme filem niie soldier,,,,,ske aku,,,yg laki grg2 yg pompuan comei,,,,,haha,,,,
tu je la ase nyer nk cter,,,,,hehe,,,ok la,daaaa,,,,assalamualaikum,,,,,



Saturday, April 30, 2011

kesian abh ngn mak,,,,,=(

assalamualaikum,,,,,dh lme x update blog nie,,,x dek mse lorh,,,nie bru lpas hbs paper,,,,lgpon x tau nk update pasal ape,,,,,,huhu,,,,,ari nie aku rse serba salah sgt sbb aku terpkse mnyusahkn mak ngn ayah aku utk amik brg2 aku 4 this semester break,,,padahal cti 2 mggu je pon,,,,(x smpi pon sbnrnye),,,,nie smua gara2 pihak kolej x bkak stor utk kiteorg smpan brg,,,,dieorg ckp just bkak utk dak2 yg duk kt sabah ngn sarawak je,,,,,hmpeh die,,,,,mcm la kteorg yg lain nie duk kt area klang je,,,,,x pk lngsg,,,,puas jgk aku cari jln utk elak kan mak aku drp dtg,,,,mklumla,,,kteorg bkn org kaye,,,,,tkot ayh ak xdek duit je mse tu,,,,tp dh x tau sgt aku call mak aku ckp psal nie,,,,,mak aku ckp x pe la,,,ayh aku dtg amik,,,tp aku still rse serba salah sbb nnt of course la ayh ngn mak kene antr aku dtg sini blik kn,,,klau x x kn aku nk angkut brg2 aku tu naik bas,,,,,hmmmm,,,ssh btoi,,,,,aku dftr 15/5,,,,tp sehri sblm tu akak aku dh hbs blaja,,,,so mak ngn ayh aku kene naik pD 14/5,,,,,,x ke menyusahkan gler2,,,,,mengongong btol,,,,,,mak,,,,abah,,,maafkan angah sbb slalu menyusahkan,,,,='(

Sunday, April 24, 2011

sedihnye,,,,,,,,huhuhuhu,,,,='(

assalamualaikum,,,,,,hri nie aku sdh sgt,,,,,,tau x knp???sbb ari nie family aku berkumpul,,,,tp aku x dpt blik,,,,,dieorg wat BBQ,,,,,best nyer,,,,mkn rmai2,,,,,rndu la nk kumpul ngn dieorg,,,,pastu td aku tepon mak aku,,,,,pakcik aku plak(mohd azri) sbok nk ckp ngn aku,,,,klau ckp elok2 x pe gak,,,,nie nk perli2 aku plak psal wat BBQ,,,,terase r jgk,,,,,nk nangis pon ade,,,lg 1,,,mggu dpn mak ckik aku Norziana nk wat bzday anak die,Mohd Zaquan,,,,,,yg pling x leh bla nyer nk wat kt waterfall,,,,,mmg best r,,,,,,aku still x leh blik,,,aku suh mkcik aku wat lmbt skit,,,tp akak klau wat lmbt akak aku plak x smpt nk g,,,,,so x pe r,,,aku mengalah,,,,biar la x dpt g pon,,,,,,aku x nk nnt akak aku plak yg masam muke,,,,,,sbar je la,,,dugaan,,,,,,,,,MISS ALL MY FAMILY,,,,,huhuhuhu,,,,,='(

nak blik,,,,,huhuhu

Saturday, April 23, 2011

rainbow gurlz,,,,=P

assalamualaikum,,,,,hye,,,sht x???Alhamdulillah ari nie dh hbs 2 paper utk final,,,,1 paper CTU 151(tamadun islam),,,1 ag paper NUR 151(pharmacology),,,Alhamdulillah,,,dua2 paper nie aku dpt jwb,,,,ade jgk yg aku goreng,,,tp x tau la masak ke x,,,,haha,,,,,jgn hangus sudah,,,,

pgi2 sblom g klas nie r keje aku,,,bergmbr,,,kesian kwn2 aku,,kene tggu aku,,,,hehe,,,,

ari nie aku g exam pkai bju bru(tp x dek r bru sgt),,,,selendang pon bru,,,,(bli semlm),,,bese r,,,,smgt exam,,,,ooppsss,,,,lpe plak,,,sandal pon bru bli,,,,,sandal lme dh rosak,,,huhu,,,,ade kwn2 aku ckp bju aku mcm pelangi,,,huhu,,,siap pggil aku rainbow ag,,,,x bgos btol,,,,,=p,,,,,,aku rse bju aku juz ade 2 color je,,,x dek r smpi 7 color mcm pelangi,,,,,haha,,,,aku x tau sbnrnye nk cite ape,,,huhu,,,so smpi sni je la,,,drp aku terus merapu nnt,,,,huhu,,,k la,,,,assalamualaikum,,,,,=P
gmbr yg nie dh mcm gmbr pasport dh,,,,,siap ade latar biru ag,,,haha,,,,,nie smua keje kwn aku si Syahirah tu,,,,


Friday, April 22, 2011

baby cumillll,,,,,,,

hye,,,,assalamualaikum,,,,,ari nie aku x tdo,,,hjt nyer nk stdy tp ter stdy fb la plak,,,,,,huhuhu,,,,,aku on9 fb smpi kol 3.30am,,,,ade r friend aku nie bru msukkan gmbr anak sepupu die,,,,bru ke???hmmmm,,,aku pon x pasti,,,myb aku bru perasan kot,,,,haha,,,,baby nie cumill sgt,,,smpi aku geram gler tgk die,,,hehe,,,,,tgk gmbr pon nk cubit2 ase,,,lau aku dpt jmpe die xtau la,,,,hehe,,,,dh la kecik mcm patung barbie,,,,,putih lak tu,,,,,mmg geram la,,,,,hehe,,,,
 
nie ha gmbr baby nyer,,,,btol susu lg bsar dri tuan,,,hehe,,,

aku sbnr nyer x knl pon sape dak ne,,,family die pon x knl,,,,upload je gmbr nie dri fb kwn aku,,,hehe,,,sori la esmayus azizan,,,,hehe,,,,anak sepupu kamoo wat sye geram,,,,haha,,,,kwn aku ckp die x ingt nme dak nie,,,,tp owg pggil dak nie RIFA,,,,,,
haaaa,,,,,nie gmbr baby tu ngn kwn aku,,,korg fokus je kt baby tu,,,,,hehe,,,,,pic nie lg jelas baby tu nmpk mcm patung yg sgt3 comel,,,,mke sedih je,,,bru lpas kene buli ngn penjahat,,,,haha,,
ok la,,,,tu je aku nk kongsi,,,,,enth la knp mmg geram gler2 ngn dak nie,,,,,haha

Thursday, April 21, 2011

OSCE,,,,,,=(

assalamualaikum,,,,,hye smua,,,,ari nie aku x hppy sgt coz aku tkot ngn final exam and also OSCE,,,,huhuhu,,,,subjek dh la ssh2 smuanye,,,,,nie rse nk nangis pon ade,,,,,untk OSCE(exam praktikal) aku ngn kwn2 aku lngsg x practice ape2 ag,,,,,injection blom,,dressing blom,,,suctioning pon blom,,,,,yg aku pling tkot suctioning,,,,ssh kot procedure yg tu,,,,,yg pasti nyer kteorg kene maintain sterile mse wat procedure...lau dh x sterile sia2 je,,,,x kn dpt ape2 mrkh lngsg,,,,,,eeeeiiiii,,,,tkot nye,,,,,,aku x nk repeat,,,,aku x nk bg mak ngn abah aku kecewa,,,,korg doa2 kan la aku ngn kwn2 aku lulus smua sbjek,,,,,AMIN,,,,,
nie salah 1 procedure yg aku kene wat mse osce nnt,,,,,huhhhhhh

Wednesday, April 20, 2011

hot couple of the year,,,,ngee~

assalamualaikum,,,hye,,,,,ary nie aku nk list kn couple2 yg hot utk thn 2010,,,hehe,,,,,first skli aku nk umum kan tmpt ke lima jtuh kpd blind couple,,,haha,,,,dieorg nie buta tp still nk nmpk macho,,,,hehe
nie la die gmbr blind couple tu,,,,ape pndpt korg???yg laki rndh skit tu adik aku,,,,muhammad qusri,yg tggi tu sepupu aku,,,,,ahmad ridhuwan,,,


4th prizes dimenangi oleh shy2 couple,,,,hehe,,,,couple nie nie dipanggil shy2 coz mke lelaki tu nmpk mcm mlu2,,,hehe,,,aku knl kn,,,,yg laki tu pkcik aku,,,,mmg pkcik terbaek r,,,,nme die khairul nizam,,,single but not available,,,,hehe,,,yg gurl tu plak akak aku,,,,die nie nk ckp single x jgk,,,nk ckp dh berpnyer pon x jgk,,,enth la,,,,,huhuhu,,,nme die laily nor or lily,,,,,

ok,,,utk tmpt ke-3 dibolot oleh papa and baby,,,,hehe,,,,,cute papa nya,,,opppsss,,,slh,,,baby nyer,,,,

 tgk la mke baby nyer,,,,,sepet mate,,,,hehe,,,mke papa nyer mke geram,,,,hehe,,,,nie pkcik aku,,,,mohd azri,,,,dah married ok,,,,isteri die cina muslim,,,,ank die yg comel nie nme ahmad danial,,,,ske sgt menjerit,,,,,
haha,,,,,stop utk 3rd place,,,,

utk 2nd place psgn romantis,,,,tp romantis nyer x tertonjol sgt,,,,hehe,,,,,2nd place was won by mrs noraini and mr,mohd razali,,,,tgk mke mcm terpkse je,,,hehe,,,x ikhlas nie nk amik gmbr,,,,hehe,,,dieorg nie pkcik n mkcik aku,,baek dow,,,duit rye slalu dpt bnyk,,,hehe
the last but not least,,,the MOST HOT COUPLE is,,,,,,
abd jabbar and norhayati,,,tgk,,,ade mklu2,,,x dek kn,,,,,,nie la nme nyer KASIH SAYANG,,,,nie mak ngn abah aku,,,,,luv them very much,,,,muaahhh,,,,,
ok la setakat nie je koleksi hot couple yg aku ade,,,,,aku bkn sje2 nk tlis nie,,,just nk knl kan family aku,,,nnt ade mse aku knl kan yg lain lg,,,,klau ikot kan rmai ag yg aku blom knl kan,,,nnt la ek,,,,ok la,,,,,daaaa,,,,assalamualaikum,,,,,


Tuesday, April 19, 2011

mntk maap,,,sori,,,道歉,,,माफी माँगता हूँ

hye,,,assalamualaikum,,,,,ari nie aku nk mntk maap kt smua org,,,,x kisah la melayu ke,,,cine ke,,,india ke,,,owg putih pon skli,,,,(mcm la rmai sgt follower),,,,,ari sbtu nie aku dh start final,,,so aku mntk maaf lau ade wat silap kt korg,,,,ade terkasar bhse,,,,,terlanjur bicara,,,,kte smua makhluk ciptaan NYA,,,,kte x sempurna,,,,,of course la ade jgk silap yg slalu kte buat,,,aku hope korg wish aku berjye dlm final nie,,,,,,wish mey luck,,,,,,,,,=)

teman sejati,,,,,,=)


Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita

kengkawan yg mcm hmpeh,,,,,

assalamualaikum,,,,ari nie aku nk cter skit psal kwn2 yg perangai nyer mcm hmpeh,,,,,korg penah ade x kwn yg mcm nie????kwn yg asyik nk suh kte je tnye kabar die,,amik berat pasal die tp die jgn kate nk call,,msg pon x pnh,,,,,aku ade la beberape org kwn mcm nie,,,,,aku knl dieorg mse aku keje part time lpas SPM (crik duit shopping),,,,mse keje mmg baek gler r,,,,,siap berpangkat adik akak,adik abg,,,tp ble aku dh dpt msuk UiTM nie kteorg dh kurg skit,,,,,ade la jgk 1 "akak"aku tu keje part time jgk,,,die dpt UUM,,,die nie lg la,,,,,dh msuk lngsung x msg,x call,,,bygkn la,,,padahal mak die ngn mak aku kwn,,,enth,,,myb sbb die pndai,,comei,,cntik,,,sbb tu x nk lyn aku,,,,
1st aku x kisah sgt,aku call je dieorg sbb ingt dieorg x dek krdt ke,bz ke,,,,,tp skg nie ble aku call je dieorg x nk angkt,,,ade yg off fon,,,,aku pnh jgk nangis sbb dieorg nie,,,(poyo jerk),,,mne x nyer,,dlu keje 12 jam ngn dieorg je,,,skg dh x dek,,tp x pe r,,,
 so skg aku dh jnji pada diri aku aku x kn call or msg dieorg lg,,,lntk r,,,mmg r rindu tp nk wat mcm mne,,,,,dah dieorg yg x nk kwn,bkn aku,,,,,so korg2 klau nk kwn tu pndai2 la pilih ek,,,jgn jd mcm aku,,,,seriously aku menyesal knl ngn kwn2 aku tu,,,,Mr.S,Mr.N,Mr.R and Miss H,,myb korg bkn kwn sejati aku,,,,,GOODBYE FOEREVER!!

Saturday, April 16, 2011

stdy!!!

assalamualaikum,,,,,hye,,,skg nie nk cte skit,,,,,aku dh ade kt kg,,,,,hahaha,,,,sbnrnye aku blik nie bkn nyer sbb ade cti sem or ape,,,tp sbb stdy week,,,mmg la ptot nyer stdy week kte kene stdy tp kteorg dak2 nursing puncak alam nie blik coz myb lpas nie kteorg x dek cti dh,,,,,(kesian kan),,,,,aku ingt kn blik nie nk stdy jgk skit2 tp hmpeh,,,,,haha,,,mcm mne nk stdy,,,bnyk sgt cabaran,,,huhu,,,ngn adik2 nyer,,,ngn entertainment nyer,,,,,dugaan2,,,,,huhuhu,,,,tp insyaAllah  mlm  nie aku akn cbe stdy,,,(tu pon lau rjin la),,,,k r,,,,tu je nk cte setakat nie,,,nnt cte ag,,,,daaa,,,,,

Thursday, April 14, 2011

Akhirnye,,,,,,=)

assalamualaikum,,,,,akhirnye hbs jgk smua test,,,tp tu bru test final ade lg,,,,final aku stat 23/4,,,,test2 mggu nie smua susah2,,,,aku hrp smua ok la,,,,aku x nk repeat paper,,,,,slme test mggu nie aku 3 mlm berturut-turut tdor lwat,,,,pling lewat kol 4,,,,nk tau ssb ape aku tdo lewat???of course la sbb aku stdy,,,hehe(stdy la sgt,,,padahal fb je lbh),,,,smlm mmg x larat gler mate aku,,,mmg otak dh pnt gler,,,,aku mnum kopi utk tahan ngntuk pon dah x berkesan,,,,tp nsib la smpt jgk hbskn smua handout(phm nyer tidak),,,,Alhamdulillah test td bleh jwb,,,,hurmmmm,,,,hope korg doakan aku ek supaya aku x kene repeat,,,,AMIN,,,,,=)

sepupu2 kecik

hye,,,,assalamualaikum,,,,,skg nie aku nk cte skit psal spupu2 aku tp bkn smua,,,juz yg kecik2 je,,,,klau nk cte psal smua sepupu mmg x kn hbs(smua sepupu ade 20 org),,,,first skli aku nk cte psal sepupu terbru,,,,nme die ahmad daniel,,,,,dah nme pon ahmad danial of coz la laki kan,,,,,die bru lahir thn lpas bln 10,,,,skg umo die bru 7 bln,,,,,mke die nie mcm cine sbb mak die cine muslim,,,,mate mmg sepet r,,,,,aku dh lme dh x jmpe die nie,,,,(x dek cti nk blik),,,enth2 nmpk aku nnt tros nangis,,,,(tkot kene cucuk),,,,hehe,,,,mak aku ckp si danial nie dh mkin sedap dipndg(besar la),,,mne x nyer,,,1 hri minum susu smpi 2-3 botol,,,,hehe,,,

nie la ahmad danial,,,,putih kn,,,mcm anak cina,,,,tp mmg ade keturunan cine pon,,,,hehe,,,rndu kamoo

ok,,,,next is aisyah,,,,or echah,,,,bdak nie pon mcm cine tp lbh kpg]d jepon,,,so aku pggil die jepon,,,mak ngn ayh die dua2 org melayu tulen,,x dek kacuk2,,,,tp x tau la knp bleh die nie smpi ad gye jepon,,,,haha,,,,mate die pon sepet,,,,jepon nie ske sgt menjerit,,,x dpt ape2 je msti jerit,,,,kdg2 geram jgk aku tp pk die nie kn bdak lg,,,,aku bwk g kdai pon nangis,,,,hiiisshhh,,,enth la,,,myb dieorg nie tkot ngn aku,,,kn jarang jmpe aku,,,x bese,,,lg pon aku kdg2 sje wat2 grg dpn dieorg,,,mlas nk mnje2 kn,,,,hehe,,,
nie die jepon,,,,hehe,,,nie gmbr rye thn lpas,,,,tgk puting die msti x kn hilang dri mulut tu,,

last but not least is nurul ain or "pendek"(nme mnje),,,,ain nie sepupu aku yg paling aktif,,,,bygkn la,,,umo bru 5 thn dh pndai nynyi mcm2 lgu,,,jiwang,owg putih,hndustan,,,,klau bab2 menari lg la lju,,,,mulut die lau dh stat ckp non stop,,,hehe,,,die nie sorg je yg x tkot ngn aku,,,,slalu cri psal ngn aku ade la,,,,,tp aku x kisah,,,aku pon ske jgk menyakat die kdg2,,,die jgk la sepupu aku yg pling rapat ngn family aku coz akak aku ngn die dah mcm anak ngn mak,,,(org ckp la) x leh dok jaoh,,,mne ade akak aku ade la die,,,,die jgk la yg paling untung sbb die dpt iot kteorg g mne2 pown,,,,mak ngn ayh aku pon mnje kn die,,,,(jelez la jgk),,,
 
nie pown gmbr rye thn lpas,,,,dlm gmbr nie die cover malu,,,,tu nmpk mcm baek je,,,haha
aku rndu sgt kt dieorg nie,,,,tp x pe,,,esk aku dh nk blik,,,hope dpt la jmpe dieorg utk lpas kn rndu,,,ade lg sepupu aku yg kecik2 tp x dek gmbr la,,,nnt lau ade gmbr aku tnjuk kt korg,,,,

Wednesday, April 13, 2011

TTS

ptg nie aku ade latihan TTS wat kli terakhir,,,,tau x TTS tu ape???tempur tanpa senjata,,,,,,hmmm,,,,blaja TTS nie best sebnrnye,,,,especially ble nk lpas kn geram,,,,mmg bleh menjerit gler2,,,,,aku dh bpe kli dh lpas geram mse TTS nie,,,,best kot,,,,,kteorg blaja TTS nie tiap2 ari rabu(hari yg memaksa aku berkejar-kejar disebabkan jadual pad),,,,ckgu yg ajar TTS nie pon smua sporting gler2,,,,,siap ambik gmbr kteorg msok fb ag,,,haha,,,,sepnjang kteorg wat latihan TTS nie komander2 r yg jge kteorg,,,,komander2 nie ade yg ok ade jgk yg TEEETTTTT,,,,,,haha (phm2 sendiri la dh nme pon komander kn),,,,,tp lpas nie msti aku akan rndu kt komander2 yg baek2 tu,,,huhuhu